Hlavní obsah

Slavia nejprve podlehla Plzni, v odvetě jí dala pět gólů

Nejprve těsná porážka, pak jasné vítězství. Tak vypadaly sobotní dva přípravné zápasy mistrovské Slavie s fotbalisty Plzně. V prvním utkání Pražané prohráli 0:1 brankou Petržely z 61. minuty, v odvetě na stadionu Přátelství na Strahově zvítězili 5:2 také díky dvěma trefám kanonýra Toleského.

Článek

Do prvního duelu Slavia nastoupila i se srbským útočníkem Seadem Hadzibuličem, kterého testuje. Největší šanci v úvodním poločase promarnil Ivana, kterému Ticháček stihl vykrýt střelecký úhel. Po průniku Šventa neuspěl ani Krajčík. Po přestávce udeřili hosté. Petržela vypálil z dálky a míč se odrazil od břevna za brankovou čáru. Osm minut před koncem byl vyloučen Šmejkal za faul na pronikajícího Jarolíma, Šikličova střela z hranice velkého vápna z trestného kopu skončila na břevně, takže vyrovnání se slávisté nedočkali.

Také ve druhém zápase otevřeli skóre hosté, v osmé minutě prošel po levé straně Róth a nedal Vorlovi šanci. Slavia odpověděla ještě ve stejné minutě, když se prosadil Šenkeřík. O další dvě branky se postaral Toleski. Slavia měla výraznou převahu, mohla přidat další góly, ale naopak těsně před přestávkou inkasovala. Slavia pokračoval v dobrém výkonu i po přestávce a přidala ještě dva góly.

"Ve druhém zápase jsme hráli jednodušeji a bylo tam více pohybu. Kvalitní práci odvedli také útočníci," uvedl trenér Slavie Karel Jarolím. Výkon testovaného Hadzibuliče komentovat nechtěl. "K týmu se připojil včera, mohla se na něm projevit únava, ale naznačil, že má určité předpoklady," řekl Jarolím.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 61. Petržela.
Slavia: Vaniak - Kindel, Hošek, Suchý, Šiklič - Krajčík, Amadou, Jarolím, Švento (46. Jablonský, 65. Gebre Selassie) - Hadzibulič, Ivana (46. Necid).
Plzeň: Ticháček - Šmejkal, Muller, Petr Knakal, Limberský - Vaculík, Hochmeister, Trapp, Vrzal - Petržela (76. Puchmertl), Tatarašili (89. Veselý).
Slavia - Viktoria Plzeň 5:2 (3:2)
Branky: 24. a 28. Toleski, 8. Šenkeřík, 64. Černý, 83. Jablonský - 8. Róth, 45. Navrátil.
Slavia: Vorel - Hubáček, Latka, Brabec, Jablonský - Gebre Selassie, Volešák, Tavares, Černý - Šenkeřík, Toleski.
Plzeň: Krbeček - Malcharek, Halama, Navrátil, Smola - Šiml, Rada, Juhász, Róth - Borek, Varadi.

Fotbalisté Teplic porazili v severočeském derby Jablonec

Fotbalisté Teplic zvítězili i v třetím přípravném utkání před nadcházející prvoligovou sezonou. V severočeském derby dnes porazili v Modré na Děčínsku brankou slovenského útočníka Andreje Heska z 87. minuty Jablonec 1:0.

V teplickém dresu poprvé po přestupu z Austrie Vídeň nastoupil záložník Štěpán Vachoušek, který odehrál 60 minut. "Vzadu jsme soupeře do moc šancí nepustili, to je důležité. Jsem rád, že hráči odehráli před pohárem těžké utkání," pochvaloval si teplický kouč Petr Rada, jehož svěřence čeká příští týden vstup do letního Poháru Intertoto.

FK Teplice - FK Baumit Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 87. Hesek.
Teplice: Belic (46. Slavík) - Kaufman (73. Vidlička), Klein, Lukáš, Rosa - Verbíř (83. Jindráček), Sabou (78. Ljevakovič), Doležal, Vachoušek (60. Gašparík) - Mahmutovič (38. Hesek), Vondrášek (68. Jun). Trenér: Rada.
Jablonec - I. poločas: Špit - Kuželka, Homola, Pavlík, Krejčí - Stožický, Eliáš, Groh, Hloušek - Vošahlík, Adinan. II. poločas: Bočok - Zábojník, Fukal, Huber, Hamouz - Peškar, Loučka, Kanté, Haurdič - Mešanovič, Nulíček. Trenér: Komňacký.

Baláž zajistil vítězství Brna

Fotbalisté Brna zvítězili v přípravném utkání v Zábřehu nad místním týmem 2:1. Oba góly výběru trenéra Petra Uličného vstřelil v prvním poločase záložník Libor Baláž, domácí mužstvo pak už jen snížilo.

Proti desátému celku MSFL Brňané nastoupili na závěr týdenního kondičního soustředění ve Velkých Losinách. Další zápas je čeká ve středu 2. července, kdy se představí v Nitře.

Zábřeh - Brno 1:2 (1:2)
Branky: 39. Dvořák - 21. a 26. Baláž.
Sestava Brna: 1. poločas: Nahodil - Král, Živný, Trousil, Čoupek - Baláž, Polách, Mareček, Střeštík - Došek, Vrána; 2. poločas: Nahodil - Král, Živný, Dvorník, Švejnoha - Hanák, Urban, Večeřa, Borák - Šimr, Šural. Trenér: Uličný.

Fotbalisté Českých Budějovic vyhráli turnaj v Milevsku

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v dnešním turnaji v jihočeském Milevsku. Svěřenci trenéra Jana Kmocha nejprve porazili domácí divizní výběr 1:0 a v závěrečném utkání Memoriálu Jana Tomáška zdolali až v penaltovém rozstřelu Viktorii Žižkov.

Oba prvoligisté představili na úvod zápasové přípravy několik nových posil. Milevsko v prvních dvou utkáních turnaje oběma favoritům zdatně vzdorovalo; Dynamo zvítězilo jen díky vlastní brance domácích a Pražané otočili skóre až v závěrečných minutách.

Rozhodující souboj, který se hrál stejně jako ostatní zápasy jen na 2x30 minut, gól nepřinesl, a tak vítěze určil až penaltový rozstřel. V něm měli pevnější nervy Českobudějovičtí, v sedmé sérii rozhodl Hudson, jehož Dynamo zkouší z Liberce.

Milevsko - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 12. vlastní Kodad.
Sestava Č. Budějovic - I. poločas: Vršecký - Dobal, Mácha, Leština, Žižka - Hudson, Mašát, Hílek, Jasanský - Edison, Stráský. II. poločas: Křížek - Knakal, Peroutka, Šmíd, Šíma - Dolejš, Hílek, Benát, Vido - Zajac, Svátek.
Milevsko - Viktoria Žižkov 1:3 (0:0)
Branky: 34. Janouch - 44. a 57. Demjan, 60. Mores.
Sestava Žižkova: Kolář - J. Procházka, Mores, Hruška, Xavier - Stracený, Čorič, T. Procházka, Folwarczny - Hemi, Demjan.
České Budějovice - Žižkov 0:0, na penalty 6:5
Č. Budějovice - I. poločas: Křížek - Knakal, Peroutka, Šmíd, Šíma - Dolejš, Hílek, Benát, Vido - Zajac, Svátek. II. poločas: Vršecký - Dobal, Mácha, Leština, Žižka - Hudson, Mašát, Hílek, Jasanský - Edison, Stráský.
Žižkov: Kolář - Šťastný, Labant, Gabriel, Balík - Novotný, Gedeon, Pilař, Čermák - Koukal, Kalod.

Ostravští fotbalisté remizovali v přípravě s HFK Olomouc

Přípravné utkání fotbalistů Baníku Ostrava proti druholigovému HFK Olomouc dnes skončilo bezbrankovou remízou. Domácí nastoupili v prvním poločase s výjimkou útočníka Střihavky ve výrazně omlazené sestavě, po přestávce se dostalo do hry šest hráčů A-mužstva. Přes velkou převahu se Baník střelecky neprosadil, brankář HFK Doležal předvedl bezchybný výkon.

Trenér Baníku Karel Večeřa připomněl, že i dnešní zápas jeho tým absolvoval z plné tréninkové zátěže. "Navíc jsme opět z větší části nastoupili s velmi mladým mužstvem. Chyběla proto přesnost, ale hlavně v prvním poločase byl k vidění velmi pohledný fotbal. Věřím, že ve středu, kdy hrajeme proti Třinci, dokážeme dát gól, který jsme dnes neviděli," řekl po utkání Večeřa.

Baník Ostrava - HFK Olomouc 0:0
Rozhodčí: Čecháček. Diváci: 250.
Sestava Ostravy - I. poločas: Buček - Řezník, Brunclík, Pavlík, Tomašák - Mucha, Ricka, Ficek, Wojnar - Střihavka, Přecechtěl. II. poločas: Buček - Cigánek, Neuwirth, Pavlík, Tomašák - Mucha, Metelka, Ficek, Križan - Mičola, Zeher. Trenér: Večeřa.

Liberečtí fotbalisté v přípravě zdolali Most

Fotbalisté Liberce ve druhém přípravném utkání porazili 2:1 Most, který na jaře sestoupil z první ligy. Vítězný gól vstřelil krátce po přestávce bývalý slávista Dočkal. Liberečtí vystřídali většinu hráčského kádru, ve středu je čeká duel s Jabloncem.

FK SIAD Most - FC Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 55. Jedinák - 30. Smetana, 49. Dočkal.
Sestava Liberce - I. poločas: Zlámal - Dohnálek, Holeňák, Radek Dejmek, Vulín - Šovšič, Bílek, Frejlach, Pudil - Brožík, Smetana. II. poločas: Zlámal - Matula, Polák, Radek Dejmek, Liška - Dočkal, Bílek, Dort, Vlasko - Robin Dejmek, Kerič.

Reklama

Související témata: