Hlavní obsah

Příbram zahájila nezvykle krátkou přípravu s 39 fotbalisty

PŘÍBRAM

Se 39 fotbalisty v pondělí zahájil jako poslední ze všech prvoligových celků přípravu na nadcházející sezónu nováček z Příbrami. Středočeši mají na vyladění formy jen měsíc, a proto se trenérský tandem Massimo Morales z Itálie a kondiční kouč Jiří Ryba výrazně zaměří na fyzický trénink.

Článek

Příbram zahájila kvůli pozdějšímu konci druhé ligy letní přípravu až jako poslední. "Proto také bude jiná. Bude těžší než obvykle, hodně se zaměříme na atletický trénink," přiblížil Ryba, který se v Příbrami stará o fyzickou kondici.

Na pondělním podvečerním tréninku se sešlo celkem 39 hráčů, z nichž musí Morales vybrat 25 fotbalistů, kteří příští týden odcestují na soustředění do Německa. Na testy do Příbrami přišel olomoucký záložník Filip Rýdel a také brankář Milan Zahálka, který chytal v třetí italské lize. "Zkoušíme mnoho hráčů, přišel k nám například šikovný Francouz nebo útočník Dvořák z Vlašimi," uvedl Ryba.

Téměř celý kádr z jarní sezóny zůstal pohromadě, zpět na Žižkov by měl odejít jen brankář Aleš Hruška. Naopak pokračovat bude zkušený bek Marcel Mácha. "Nejvíce nás pálí post středního záložníka, který dokáže organizovat hru," dodal bývalý reprezentant v desetiboji.

Program přípravy:
3. července:
Dukla Praha - Marila Příbram
5. července:
Marila Příbram - Ružomberok (v Písku)
6. - 16. července:
soustředění v Německu (v plánu jsou dvě utkání)
19. července:
Marila Příbram - Hradec Králové (17:00, v Městci Králové)
22. nebo 23. července:
Marila Příbram - Viktoria Plzeň (17:00, v Přešticích)
27. července:
Marila Příbram - Č. Budějovice B

Reklama

Související témata: