Hlavní obsah

Pavel Horváth: Přestup do Plzně jsme domluvili nad rybou

PLZEŇ

S fotbalovou Plzní se domluvil a nakonec se jí upsal dřív, než sám plánoval. „A dokonce o osmnáct hodin, protože jsme se sešli nad suši a je jasné, že nad dobrou rybou se angažmá dojednává snáz,“ vtipkoval teď už exletenský dirigent Pavel Horváth, který se v pondělí definitivně rozloučil s pražskou Spartou, aby se už vpodvečer upsal na dva a půl roku Západočechům.

Článek

Odchod Pavla Horvátha ze Sparty nabral během víkendu na obrátkách, takže už v pondělí po ránu bylo jeho plzeňské angažmá hotovou věcí. K večeru už zkušený záložník pózoval na Západě Čech s dresem Viktorie.

„I proto jsem si nachystal řeč na rozloučenou, ale nakonec ani nevím, co jsem říkal. Emoce byly z mého proslovu cítit, protože jsem zažíval vlastně poprvé, že bych se takto loučil,“ svěřoval se Pavel Horváth při odchodu z Letné.

Sparta mu dala na srozuměnou, že v nastávající ligové sezóně už nemůže počítat s tak výsadním postavením, jaké až dosud měl. „Už týden jsem věděl, že se mé dny ve Spartě krátí, ale když mně pan Křetínský  řekl, že nebudu dostávat už tolik času, abych si udobřil fanoušky, nebylo co řešit. Já si nikoho udobřovat nepotřebuji,“ přiznával Horváth, co při jeho rozhodování a přestupu do Plzně sehrálo důležitou roli.

Se Západočechy se domluvil velice rychle, i když ve hře byly i Teplice, řecká OFI Kréta a také pár rakouských klubů. „Nitky různých informací se ke mně sbíhaly samozřejmě i na sparťanském soustředění do Františkových Lázní, ale jednání Plzně bylo nejrychlejší a nekorektnější. A hlavně jsem z něho měl pocit, že si váží toho, co umím a co jsem ve fotbale dokázal,“ vykládal Horváth, ještě než se Západočechům na dva a půl roku upsal.

Trenér Šilhavý měl z nové posily radost

„Během evropského šampionátu jsme s vedením Plzně probírali v Ženevě jména, o něž by se mohl klub ucházet. Tehdy poprvé jsem vyřkl i Horvátha, ale ani ve snu mě nenapadlo, že k přestupu došlo,“ prozrazoval pro Sport.cz nový plzeňský trenér Jaroslav Šilhavý, jak se Horváthovo angažmá vlastně zrodilo.

„Pavel hned po příchodu prohlašoval, že fotbalová Plzeň má dravce ve vedení i na hřišti, takže věřím, že na trávníku i v kabině je bude patřičně usměrňovat,“ pochvaloval si kouč Západočechů Horváthův příchod a dokonce prozradit, že mu i kapitánskou pásku zřejmě svěří. „Poradím se s kabinou,“ měl Šilhavý námět k přemýšlení, zatímco nový plzeňský špílmachr pózoval s dresem s tradiční desítkou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice