Hlavní obsah

Jun skončil v Turecku a je hráčem Teplic

TEPLICE/PRAHA

Konečně si může oddechnout. Turecké angažmá Tomáše Juna v Trabzonsporu v úterý skončilo a útočník se stal defitivně hráčem fotbalových Teplic. Jeho manažer Pavel Zíka to potvrdil, sám Jun je ale trochu opatrný. "Znám Turky, takže dokud všechno nebude stvrzeno na papíře, zůstávám opatrný," svěřoval se v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Opatrný je i šéf fotbalových Teplic František Hrdlička. "Samozřejmě že informaci mám, ale dokud nepřijdou z Turecka papíry, do světa tu informaci nevykřikuji. Vždyť jednání o přestupu Tomáše Juna z Trabzonsporu k nám na Stínadla zabrala celé dlouhé týdny, neboť během evropského šampionátu nebyla s Turky žádná řeč," líčil anabázi, kterou kolem Juna podstupoval.

Tomáš Jun, který zatím v Teplicích jen hostoval, však podle Pavla Zíky jistotu má a jeho přestup na sever Čech je už stvrzen.

V Besiktasi to už bylo lepší 

"Byla to pro mě velká životní i fotbalová zkušenost, ale jsem rád, že už je u konce," vracel se k působení v zemi půlměsíce Tomáš Jun. "Mé turecké angažmá šťastné nebylo, protože v Trabzonsporu jsem moc šanci nedostával a tudíž si příliš nezahrál. V Besiktasi během hostování už to bylo přece jen o něco lepší."

Jen ve zlém však na Turecko rozhodně vzpomínat nebude. "To určitě ne. Poznal jsem jinou mentalitu, naučil se jazyk, i peníze mě Turci vydělat nechali. V tomto směru si stěžovat nemohu," svěřoval se Jun, pochopitelně spokojený, že bude dál hrát v Teplicích.

"Jiná nabídka ani nepřišla, takže nebylo co řešit. Prostředí na Stínadlech znám, spoluhráče také, takže v Teplicích zůstávám moc rád," přiznal pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: