Hlavní obsah

Teplice koupily Juna za osm miliónů a hned s ním podepsaly smlouvu

TEPLICE

Pochybnosti o průtazích, které by kolem přestupu Tomáše Juna do fotbalových Teplic snad ještě mohl dělat jeho turecký klub Trabzonspor, se nenaplnily. Naštěstí pro pětadvacetiletého Tomáše Juna i pro Severočechy. „Turci dodrželi slovo, takže na naše podmínky přistoupili, papíry poslali a my jsme s Junem podepsali smlouvu na dva roky s následnou roční opcí,“ potvrdil pro Sport.cz šéf fotbalových Teplic František Hrdlička.

Článek

Už v uplynulých dnech byly všechny podmínky Junova přestupu z Trabzonsporu do Teplic dojednány, přesto se jistou skepsí netajily ani Teplice, ani Jun.

„Znám Turky, takže dokud nebude všechno černé na bílém, zůstávám skeptický,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro Sport.cz Tomáš Jun, jenž očekával, že průtahy vlekoucí se dlouhé týdny budou pokračovat.

Od středečního poledne může na skepsi zapomenout, protože s Teplicemi, kde zatím jen hostoval, podepsal smlouvu a stal se na dva roky jejich hráčem. S roční opcí navrch. „Jsem rád, že to tak dopadlo,“ pochvaloval si Jun, zatímco šéf severočeského klubu se Turkům omlouval.

„A hluboce, protože splnili všechno, na čem jsme se v předchozích dnech domluvili. Oba kluby udělaly jisté ústupky, i když pro Trabzonspor to jednoduché nebylo. Juna kupoval za velké peníze, nám ho zpátky do Čech prodal za osm miliónů. Asi jsou ale u Bosporu na podobné obchody zvyklí,“ mnul si spokojeně ruce teplický fotbalový boss František Hrdlička.

„Všechny potřebné papíry už nám i s potřebnými podpisy přišly, takže jsme s Junem hned podepsali smlouvu. Teď už čekáme jen na jeho transfer kartu,“ potvrdil František Hrdlička pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: