Hlavní obsah

Slavia v přípravě pouze remizovala s Kladnem

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie na strahovském stadiónu přátelství odehráli další přípravné utkání. Soupeřem sešívaných byli nejen hráči Kladna, ale především obrovské vedro. Pražané v nepříliš atraktivním utkání pouze remizovali se Středočechy 1:1 a zároveň ztratili zraněného Petra Jandu.

Článek

První velká šance zápasu se zrodila ve dvanácté minutě, kdy se do vápna probíjel Petr Janda, po kontaktu s protihráčem se skácel k zemi, ale sudí nepískl. Právě při tomto souboji se Janda zranil a podle prvních předpokladů to vypadá na přetržené vazy v rameni, což by znamenalo 4 až 6 týdnů bez fotbalu.

Slávisté se tlačili dopředu a častěji drželi míč na kopačkách, jejich akce však brzdily nepřesnosti. Na hřiště se ještě v průběhu prvního poločasu dostal šestadvacetiletý francouzský záložník Kali Max, který je v mistrovském klubu na testech.

Kladno se dostávalo před slávistického gólmana Diviše především pro rychlých brejcích. Po jednom takovém se ke střele z pravé strany dostal Zachariáš, ale brankáře neprostřelil.

Druhý poločas začali sešívaní opět tlakem, ale hlavička Suchého se nevešla mezi tři tyče a Necidovi sudí gól neuznal pro útočný faul mladého útočníka. Gólu se tak 350 diváků dočkalo až v 78. minutě, kdy roh z levé strany zahrál Šiklič, Bartoš odvrátil  pouze k Janu Hoškovi, který dostal hlavou míč do kladenské branky.

Vítězství se ale svěřenci trenéra Karla Jarolíma nedočkali. V samém závěru zápasu totiž dokázal hlavou vyrovnat Gross a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Slavia Praha - Kladno 1:1 (0:0)
Branky: 78. Hošek - 89. Gross.
Sestava Slavie 1. půle: Diviš - Gebre Selassie, Brabec, Latka, Hubáček - Janda, Volešák, Tavares, Černý - Toleski, Šenkeřík.
Sestava Slavie 2. půle: Vorel - Krajčík, Jelínek (76. Hošek), Suchý, Šiklič - Kali (72. Kindel), Jarolím, Cissé (80. Belaid), Švento - Necid, Hadzibulic.
Sestava Kladna 1. půle: Pavlík - Bartoš, Killar, Farbák, Procházka - Cigánek, Gross, Šisler, Dubský - Zachariáš, Zoubele.
Sestava Kladna 2. půle: Pavlík - Bartoš, Killar, Procházka, Hajník - Cigánek (83. Samek), Dubský (72. Holub), Gross, Šisler - Zachariáš (74. Kabele), Zoubele (74. Šilhán).

Reklama

Související témata: