Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy nejtěsnějším rozdílem porazili Třinec

OSTRAVA

Jediný gól Róberta Zehera zajistil ostravským fotbalistům vítězství ve středeční přípravě proti druholigovému Třinci. Baník ale zejména ve druhém poločase vůbec nepřesvědčil a nevypracoval si brankovou šanci.

Článek

Ostrava měla navrch v silnější sestavě. Po Muchově centru přeloboval třineckého gólmana už v šesté minutě Zeher, ale dalších gólů už se stovka diváků na tréninkovém hřišti na Bazalech nedočkala.

S odchodem špílmachra Lukeše ztratili domácí převahu v záloze, soupeř vyrovnal hru a mohl dohnat i střelecké manko. Velkou možnost měl Lisický, brankář Buček však jeho ránu k tyči vyrazil.

"Vidím v naší hře posuny. Dneska to platilo o prvním poločase, ve druhém jsme sestavu prostřídali a bylo vidět, že hráči na sebe nejsou tak zvyklí," řekl trenér Karel Večeřa, který se musel obejít bez lehce zraněných Otepky, Rajtorala, Mičoly, Bolfa a nemocného Tchuře.

Další zápas sehraje Baník v sobotu od 17 hodin v Šilheřovicích proti druholigovým Vítkovicím.

Baník Ostrava - Fotbal Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 6. Zeher. Rozhodčí: Handlíř.
Sestava Ostravy: Vašek (46. Buček) - Marek (46. Řezník), Neuwirth (46. Brunclík), Ricka, Tomašák (46. Križan) - Mucha (46. Cigánek), Metelka, Lukeš (46. Ficek), Wojnar - Střihavka (46. Markovič), Zeher (46. Přecechtěl).

Reklama

Související témata: