Hlavní obsah

Brabec: Přípravu směřujeme k předkolu Ligy mistrů

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie v dalším přípravném utkání pouze remizovali s Kladnem na stadiónu Přátelství na Strahově 1:1. V úmorném vedru poslal sešívané do vedení dorostenec Jan Hošek, v samém závěru však o nerozhodném výsledku rozhodl Patrik Gross. „I když v této fázi přípravy nejsou výsledky zase tak důležité, je škoda, že jsme vítězství neudrželi,“ posteskl si kouč sešívaných Karel Jarolím.

Článek

Kouč úřadujícího českého šampióna v zápase vyzkoušel několik hráčů, kteří jsou v klubu na testech, nebo z dorostu Slavie. „Z testovaných hráčů se nejlépe předvedl zatím Amadou Cissé,“ nechal se slyšet kouč a dodal, že se z výkonů dalších hráčů nedají zatím dělat závěry. „Někteří na tom nejsou nejlépe po fyzické stránce,“ doplnil.

První poločas nedohrál záložník Petr Janda, který se dal nedávno do pořádku po zranění kolene. „Podle doktorů mám přetržené vazy v rameni. Vypadá to na čtyři až šest týdnů bez fotbalu. Zrovna jedu do nemocnice, tak uvidíme jak to dopadne,“ řekl smutný Janda.

S průběhem přípravy je spokojený kapitán Slavie Erich Brabec. „Zatím vše šlape jak má. Zápasy mají kvalitu a to je důležité,“ řekl o přestávce přátelského zápasu Brabec, který si trošku postěžoval na vysoké teploty. „Je velké vedro, navíc máme v nohách několik tréninků a myslím, že se to ukázalo. Je potřeba více regenerovat,“ pokračoval.

Hlavními cíly pražského klubu jsou podle Brabce Liga mistrů a obhajoba mistrovského titulu. „Ke třetímu předkolu Ligy mistrů směřujeme přípravu, ale není to tak, že bychom první dvě kola ligy brali jako přípravné zápasy, to určitě ne,“ upřesnil Brabec.

Zároveň doufá, že se Slavii podaří lépe vyrovnat se s tlakem, než na jaře. „Chvílemi jsme to neustáli. Musíme se na to dobře připravit. Věřím, že nás to, co se stalo na jaře, posílí,“ doufá kapitán Slavie.

Reklama

Související témata: