Hlavní obsah

Také druhá příprava Sparty skončila porážkou

PRAHA

Také ve svém druhém přípravném utkání fotbalisté Sparty Praha prohráli. Po středeční porážce s Ružomberkem bylo v sobotu nad jejich síly Kladno, které na Letné vyhrálo 2:1. Domácí navíc přišli o zraněného obránce Mariána Hada, ovšem jeho problémy prý nebudou dlouhodobějšího rázu. Odpoledne druhá část mužstva sehraje přípravný duel v Sokolově.

Článek

Sparťanům vyšel úvod a po rychlé akci Kroba se Zemanem se dostal k odraženému míči Marek Kulič a protrhl svou střeleckou smůlu z posledních měsíců. Jenže ve 37. minutě nedlouho po zranění Hada se dostali hosté k bleskurychlé akci, na jejímž konci byl bek Procházka a svůj páteční přestup do Kladna oslavil gólem. Druhý a vítězný vstřelil ještě před pauzou technickou střelou Cigánek.

Domácí po pauze vytrvale tlačili, měli řadu slibných šancí, ale jejich muška byla znovu vychýlená. Pět minut před koncem tu největší z nich zmařil Kolářovi vyběhnutím gólman Kostolanský.

"Chtěli jsme přenést prvky z přípravy, ale to se nepodařilo. Hráli jsme sice v hodně kombinované sestavě, ale to není výmluva. Hodně našich útočných akcí jsme nedotáhli, nebyli jsme dostatečně důrazní v koncovce," viděl hlavní nedostatky kouč Vítězslav Lavička a už plánoval, jak se druhá polovina kádru předvede odpoledne v přípravném utkání v Sokolově. Had prý má otočené koleno, ale prý by to nemuselo být nic vážného.

První zápas po návratu z Německa za Spartu odchytal Jaromír Blažek. "Mrzí mě, že jsme prohráli dobře rozehraný zápas, dostali jsme branky po hloupých chybách. Jsem tu teprve čtvrtý den, zvykám si. Vyměnilo se tu hodně kluků, u některých mladších se ještě pořád učím jména," uvedl gólman, který odchytal první poločas.

Sparta Praha - SK Kladno 1:2 (1:2)
Branky: 10. Kulič - 37. Procházka, 45. Cigánek. Rozhodčí: R. Hrubeš. Diváci: 402.
Sparta: Blažek (46. Švenger) - Kúdela, Řepka, Had (34. Kadlec), Krob - Kušnír, Berger, Vacek, Zeman - Kulič (46. Kolář), Došek (46. Slepička).
Kladno: Kostolanský - Bartoš, Killar, Farbák, Procházka - Mašanský (60. Dubský), Šisler (80. Beneš), Holub (68. Kabele), Gross (79. Hajník), Cigánek (85. Šilhan) - Zachariáš.

Ligový nováček z Příbrami v přípravném utkání remizovali 1:1 s Ružomberkem, který ve středu zvítězil na hřišti Sparty. Příbram měla k výhře blíž, když po hodině hry střídající Matěj Štochl zařídil vedení. Hosté, vedení od nové sezóny Michalem Bílkem, však srovnali díky Sivčevičovi.

Příbram sehraje další přípravný zápas 9. července s rezervním týmem slavného Bayern Mnichov.

Příbram - Ružomberok (v Písku) 1:1 (0:0)
Branky: 60. M. Štochl - 79. Sivčevič.
Sestava Příbrami: Michalík - Mácha (46. Pleško), Nohýnek, J. Štochl, Mišun - Klesa, Pilík (46. Borek), Tarczal, Hloušek - Huňa (46. M. Štochl), Jirouš.

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili v prvním ze dvou sobotních přípravných zápasů 1:0 druholigové Slovácko. Od 18:00 hraje druhá část týmu v Nitře.

O jedinou branku duelu se Slováckem se v Slatinicích postaral Martin Hudec, jenž se prosadil hlavou v 53. minutě po rohovém kopu Melinha. "V prvním poločase hrálo několik mladých hráčů, na naší hře byla patrná velká nervozita. Druhý poločas, se zkušenými hráči v sestavě, byl již dobrý. Vypracovali jsme si spoustu šancí, bohužel bez gólu. Ale byly tam již vidět nacvičené akce," uvedl na oficiálním webu olomouckého klubu trenér Zdeněk Psotka.

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 53. Hudec. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Marek. Diváci: 200.
Sestava Olomouce: Lovásik (46. Drobisz) - Hrdlovič, Šuškavčevič, Ulma, Heidenreich - Doležal (76. J. Hořava), Melinho, J. Hořava (46. Bajer), Onofrej, Javůrek (46. Pulkert) - Ordoš. Trenér: Psotka.

Fotbalisté Bohemians Praha úspěšně vstoupili do letní přípravy výhrou 2:0 nad Viktorií Plzeň. Oba góly dal ligový nováček na strahovském stadiónu Přátelství ve druhém poločase zásluhou letních posil.

Již minutu po pauze se trefil bulharský útočník Emil Stojev, gól však nebyl uznán pro ofsajd. V 55. minutě už se tým v zelenobílých dresech radoval oprávněně, po centru Martina Zbončáka otevřel skóre belgický útočník Mayola Biboko, jenž nastoupil do druhého poločasu místo jiné posily Bohemians Marka Kincla. O šest minut později se Biboko změnil v nahrávače a Josef Semerák, který přišel z Kladna, zvýšil na 2:0. V dalších šancích oba střelci už gólmana Ticháčka nepřekonali.

"Bohemka vystřídala dvě jedenáctky, my jsme střídali až v závěru zápasu. Bylo to znát, soupeř byl živější a pracovitější. Chybovali jsme vinou únavy, takové chyby dělat normálně nebudeme," řekl plzeňský kouč Jaroslav Šilhavý.

"První poločas byl oboustranně bojovný, ve druhém nám pomohla nejen střídání, ale i vítr k výhře 2:0. Každé vítězství potěší, i když raději bych porazil Plzeň až v lize," uvedl trenér vítězů Luboš Urban, který poslal do hry osm nových hráčů. "Do dvanáctého července se rozhodneme, kdo z posil u nás zůstane," dodal.

Bohemians Praha - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branky: 55. Biboko, 61. Semerák. Rozhodčí: Ochotnický. ŽK: Lencevič (Bohemians). Diváci: 60.
Bohemians Praha: Winter (46. Šimon) - Buryán (46. Janů), Obermajer (46. Dimov), Lencevič (70. Grznár), Grznár (46. Turtenwald) - Adjei Kwame (46. Birhanzl) - Zoubek (46. Fenyk), Galbavý (46. Semerák), Zbončák - Kincl (46. Biboko), Stojev (58. Jandzik). Trenér: Urban.
Viktoria Plzeň: Ilizi (46. Ticháček) - Vaculík, Müller (63. Knakal), Navrátil, Lecjaks - Trapp - Malcharek (80. Staněk), Horváth, Roth (73. Puchmertl) - Varadi, Mlika. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: