Hlavní obsah

Ostravští fotbalisté porazili v derby Vítkovice 5:2

ŠILHEŘOVICE

Fotbalisté Ostravy vyhráli ještě bez útočníka Václava Svěrkoše v přípravě městské derby s druholigovými Vítkovicemi 5:2. Na hřišti v Šilheřovicích měl Baník drtivou převahu v úvodním poločase a silnější sestava, v níž po přestupu ze Southamptonu poprvé nastoupil i Mario Lička, mu vypracovala třígólový náskok, který i druhá garnitura po změně stran udržela.

Článek

Zahajovací jedenáctka ligového favorita v úvodní půli soupeře převálcovala. Vítkovice nedokázaly chytat akce jeho zálohy a Baník se hlavně z křídel často dostával do šancí. První gól si dal po Střihavkově střele obránce Doležal sám, ale další branky Lukeše a Rajtorala padly po rychlých kombinacích, kterými Ostravští obranu rivala úplně vyšachovali. Další možnosti Střihavky a Ličky ještě gólman pochytal.

Do druhé půle trenér Karel Večeřa poslal devět nových hráčů a Vítkovice si proti chybující defenzivě dokonce vytvořily mírnou převahu, ze které v 55. minutě snížily. Baník pak sice neměl tlak, ale další gólové příležitosti ano: aktivní Srb Markovič pavedenou hlavičkou zaznamenal svůj první gól za áčko Baníku a další trefu mu překazil brankář. V závěru ještě na druhý gól Vítkovic odpověděl Zeher, jenž po zaváhání obrany obešel gólmana a skóroval do prázdné branky.

Účastník Poháru UEFA nastoupil bez marodů Mičoly, Bolfa, Tchuře a také ještě bez útočníka Svěrkoše, jenž po odmítnutí nabídky Saturnu Moskevská oblast dnes trénoval individuálně a k týmu se připojí v neděli. "První poločas byl kvalitní jak v útočné, tak obranné fázi. Ale se druhým nejsem spokojen. Měli jsme sice šance, ale v obraně vládla naprostá dezorganizace a chaos a to nastoupili hráči, kteří s ligou mají zkušenosti. Kdyby se to mělo opakovat, tak tam někteří hráči nemají co dělat," řekl ČTK trenér Karel Večeřa.

Další přípravný zápas sehraje Baník ve středu opět v Šilheřovicích od 17 hodin proti Fulneku.

Baník Ostrava - Vítkovice 5:2 (3:0)
Branky Baníku: 15. vlastní Doležal, 16. Lukeš, 33. Rajtoral, 64. Markovič, 86. Zeher. Rozhodčí: Čecháček. Diváci: 400.
Sestava Ostravy:
I. poločas: Vašek - Řezník, Neuwirth, Ricka, Tomašák - Rajtoral, Marek, Lukeš, Otepka - Střihavka, Lička.
II. poločas: Vašek - Cigánek, Ricka, Pavlík, Križan - Mucha, Metelka, Markovič, Wojnar - Zeher, Přecechtěl.

Reklama

Související témata: