Hlavní obsah

Teplice si po Intertotu spravily chuť s Duklou

MODLANY

Až v poslední desetiminutovce zlomili fotbalisté Teplic odpor druholigové Dukly Praha a porazili ji 4:1. V úterním přípravném utkání hraném v nedalekých Modlanech se prvoligový celek dlouho spíše trápil a v 82. minutě dokonce inkasoval vyrovnávací branku, pak ale díky rychlým brejkům výsledek zvrátil.

Článek

Rychlé brejky v závěru utkání přitom Tepličtí poznali v sobotním zápase s Honvédem Budapešť z opačné strany a dvakrát z nich inkasovali.

Teplice se na hřišti účastníka I.A třídy představily v kombinované sestavě, v níž se po zranění ukázali i záložníci Štohanzl s Marešem. Severočeši měli od začátku výraznou převahu, kterou ale v prvním poločase přetavili v jediný gól. Smejkal se ve 32. minutě dobře zorientoval před brankou soupeře a sražený centr uklidil k tyči.

Dukla v utkání představila hned tři posily s ligovými zkušenostmi - obránce Novotného a útočníka Zelenku, zatímco záložníka Kolomazníka nepustil do hry natažený sval. Další známé jméno se skrývalo v brance pražského týmu, v níž se objevil ostřílený Martin Svoboda, který je v týmu na testech z Mostu. Svoboda mezi tyčemi předvedl velmi solidní výkon a o poločase jej nahradil Filip Rada, syn teplického trenéra Petra Rady.

Dukla převzala iniciativu

A mladý Rada svěřencům svého otce málem několikrát usnadnil práci špatnými odkopy a riskantními kličkami, jenže Mahmutovič ani Jindráček už dost klidu a prostoru k zakončení do odkryté branky nedostali. Ve druhém poločase přitom Dukla soupeře do jiných šancí dlouho nepouštěla, postupem času sama převzala iniciativu a v 82. minutě za ni byla odměněna vyrovnáním, o než se postaral zblízka devatenáctiletý útočník Uhlíř.

Pak ale Teplice předvedly přesně to, čím je v sobotním zápase Poháru Intertoto zdolal maďarský Honvéd Budapešť - rychlé brejky. Teplický obránce Hanzlík nejprve utekl po levé straně a faul na něj potrestal z přímého kopu Doležal, po takřka identické situaci vzápětí zvýšil hlavou Vondrášek a definitivní podobu výsledku dalo sólo Bosňana Mahmutoviče.

"Byly to další dobré tréninkové dávky, je znát, že se rozehráváme. Už proti Honvédu to na tuhle fázi přípravy nebylo vůbec zlé, když jsem si to pouštěl z videa, byl jsem až překvapený, jak dobře jsme hráli většinu zápasu, teď se to obrátilo," řekl po zápase teplický kouč Petr Rada.

FK Teplice - Dukla Praha 4:1 (1:0)
Branky: 32. Smejkal, 84. Doležal, 87. Vondrášek, 88. Mahmutovič - 82. Uhlíř. Diváci: 250.
Sestava Teplic: Belic (46. Slavík) - Vidlička (46. Doležal), Lukáš (46. Pimpara), Bartoš (46. Klein), Hanzlík - Mareš (46. Verbíř), Štohanzl (46. Jindráček), Ljevakovič (70. Breite), Gašparík (46. Vachoušek) - Smejkal (46. Mahmutovič), Jun (46. Vondrášek). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: