Hlavní obsah

Střihavka: Rok mimo Baník utekl jak dovolená

Jan KrůtaPrávo

Přesně po roce se fotbalový útočník David Střihavka vrací do Ostravy, aby v nové sezóně Gambrinus ligy znovu mohl obléci dres Baníku. Po angažmá v anglickém Norwichi a zisku titulu s pražskou Slavií se těší na známé prostředí. "Když se naskytla možnost vrátit se do Baníku a zavolal mi trenér Večeřa, už jsem dál nic neřešil," řekl Střihavka v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Do Baníku jste zamířil přesně po roce. Během něj jste vystřídal dva kluby, anglický Norwich a Slavii. Jaký to byl návrat?

Ani jsem pořádně nezaregistroval, že jsem byl pryč. Připadá mi to, jako bych byl jen na dovolené a vrátil se do známého prostředí. Uteklo to strašně rychle. V klubu se toho moc nezměnilo, skoro všechny kluky dobře znám. Navíc tady mám velkého kamaráda Frantu Rajtorala a jsem rád, že v klubu zůstal.

Proč jste se rozhodl pro Ostravu?

Protože o mě stál trenér Večeřa, kterého také dobře znám. Byli jsme spolu v kontaktu i celou minulou sezónu. Když se naskytla možnost vrátit se do Baníku a zavolal mi to, už jsem dál nic neřešil. Věřím, že jsem se vrátil silnější, zkušenější o zahraniční angažmá i působení ve Slavii a mohl bych z toho čerpat.

Nemůže vám uškodit, že jste během roku už ve třetím klubu?

Těžko říct. Sám jsem zastáncem toho, že by měl hráč být delší dobu v jednom klubu a pak třeba odejít rovnou do zahraničí. Mně se naskytla možnost jít do Anglie a to byla veliká šance. Bohužel to v Norwichi nakonec nedopadlo podle představ. Ozvala se Slavia a já byl strašně rád, protože jsem chtěl z Norwiche odejít. Zase jsem byl doma, což jsem uvítal.

Proč jste ve Slavii nezůstal dál?

Skončilo mi hostování, do jednání vstoupil Baník a dohodli jsme se. Mrzí mě, že jsem toho ve Slavii nestihl ukázat víc. Byly to vlastně jen tři měsíce, všechno se seběhlo strašně rychle. Navíc jsem se ještě zranil. Ale určitě to byla dobrá zkušenost a snad to zúročím v zápasech Poháru UEFA s Baníkem.

V Baníku si od vás slibují, že nahradíte Lukáše Mageru. Vnímáte to tak?

Asi by to tak mělo být. Oba jsme vysocí hráči, i když každý trochu jiný. Megy byl spíš takový typ Honzy Kollera, dokázal vyhrát spoustu soubojů, já jsem možná trochu výbušnější a víc do koncovky. Ale to musí posoudit trenér a já ho musím během přípravy přesvědčit, že jsem ten správný. U pana Večeři nemá totiž nikdo nic jistého.

Při minulém angažmá jste bydlel v Čeladné a doslova jste se rozplýval nad tímto místem. Vrátil jste se tam?

Zatím ne a asi se tam vracet nebudu. Byla tam sice nádherná příroda, klid, ale bylo to nějakých čtyřicet kilometrů. Takže jsem se rozhodl, že budu radši hledat něco přímo v Ostravě.

Reklama

Související témata: