Hlavní obsah

Drsek: Sparta je pro mě prioritou, rád bych si zahrál Ligu mistrů

Fotbalový obránce Pavel Drsek je po osmi letech blízko návratu do české ligy. Jednatřicetiletý hráč, který strávil několik sezón v německé bundeslize i druhé lize v současnosti jedná o příchodu do pražské Sparty. "Moc bych se na tu spolupráci těšil. Rozhodně se v jednatřiceti letech necítím starý a odepsaný," řekl Drsek mimojiné v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Ve fotbalovém zákulisí se mluví o vašem příchodu do pražské Sparty. Jak daleko jsou jednání o vašem příchodu do kádru vicemistra české ligy?

Všechno se rozhodne během čtvrtka, kdy z Německa dorazí můj manažer. Ještě není nic definitivního. Procentuálně bych odhadoval šanci podpisu kontraktu na padesát procent.

Neříkejte, že vás angažmá v historicky nejúspěšnějším českém klubu neláká?

Samozřejmě že láká. Sparta má velké cíle a já jsem vždy chtěl dosáhnout maxima. V tom se mi představy pražského klubu líbí. Byl bych moc rád, kdyby jednání dobře dopadla a já na Letnou skutečně zamířil.

Máte ještě jiné nabídky, nebo soustředíte veškerou pozornost na jednání se Spartou?

Eminentní zájem má Panionios Atény. Už jsem se tam byl podívat. Znám lidi ve vedení klubu, je tam německý trenér, řada hráčů hrála bundesligu a mluví německy. Bylo by to moc zajímavé. Navíc mám reference od kamaráda Jardy Drobného, který v Panioniosu chytal. Ve hře byl německý Wolfsburg, ale z této možnosti už definitivně sešlo. A také se ozval ještě jiný německý klub, ale o tom nechci mluvit. Pro mě je v tuto chvíli prioritou Sparta.

Po skončení minulé sezóny jste však s možností návratu do Česka nepočítal. Co se změnilo?

Rozhodující je fakt, že má zájem Sparta. Chce být vždy první a hrát Ligu mistrů. To se mi líbí. Chtěl bych klubu do této prestižní soutěže pomoci svými výkony a zahrát si ji. Rozhodně se v jednatřiceti letech necítím starý a odepsaný, jak se mnohdy o stejně starých hráčích v Česku říká.

Mluvil jste už o svém působení ve Spartě i s jejím trenérem Lavičkou?

Ano, několikrát. Naposledy jsme si telefonovali v pondělí odpoledne a pak v úterý dopoledne před odjezdem Sparty na soustředění do Rakouska.

Nastínil vám své záměry, pokud byste jeho tým posílil?

Samozřejmě. Prakticky po většinu kariéry jsem nastupoval na postu středního obránce, takže je pravděpodobné, že bych mohl hrát s Tomášem Řepkou. Moc bych se na tu spolupráci těšil.

Jste připravený vyrazit v případě potvrzení kontraktu za Spartou na herní soustředění do Rakouska?

Určitě. Uvědomuji si, že příprava je v plném proudu, a tak bych nechtěl ztratit už ani den. Proto bych hned ve čtvrtek vyrazil za týmem.

V závěru minulého ročníku bundesligy jste laboroval s natrženým kolenním vazem. Jaký je váš aktuální stav?

Jsem v pořádku. Vlastně už po třech týdnech odpočinku jsem začal běhat a postupně jsem začal normálně trénovat. Teď se připravuji dvoufázově.

Jak vypadá váš tréninkový program?

Byl jsem ve skupině s kladenskými hokejisty, kteří hrají v NHL. Připravoval jsem se třeba s Tomášem Kaberlem a Jiřím Tlustým z Toronta či s Tomášem Plekancem z Montrealu. Ten měl plán od jejich trenérů z klubu. Bylo tam hodně běhání a musím říct, že byť zrovna tohle asi hokejistům vlastní není, drželi se výborně. Bylo to super. Obdivoval jsem, jak se vždycky zakousli a dřeli. Kdybych s nimi šel třeba do posilovny, vydržel bych tak pět minut.

Byla by z návratu do Česka stejně nadšená jako vy i rodina?

No, abych řekl pravdu, manželka byla nejprve zaskočená, když jsem jí o nabídce ze Sparty řekl. V Německu si zvykla, ale nebyla by proti. Máme v Kladně dům, zázemí je vytvořené. A pro syna by se rovněž nejednalo o žádný problém, byť chodil v Německu do školky a měl tam kamarády. Bez problémů zvládá češtinu i němčinu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice