Hlavní obsah

Fotbalisté Ivana a Belaid přetavili hostování ve Slavii v přestup

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie Praha uplatnilo opce s útočníkem Milanem Ivanou a tuniským záložníkem Tijani Belaidem a pojistilo si jejich působení i do dalších sezón. Slovenský ofenzivní hráč se mistrovskému týmu upsal na dva roky. Belaid, který přestupuje z Interu Milán, ve středu podepsal smlouvu do konce června 2012. Z týmu loňského účastníka Ligy mistrů naopak odchází Ondřej Šourek, který od nové sezóny bude oblékat dres slovenské Žiliny.

Článek

„Loňská sezóna se vydařila ve všech směrech, získali jsme titul, hráli jsme v Lize mistrů, jsem rád, že mohu zůstat a pokusit se s týmem vše zopakovat,“ uvedl na webových stránkách klubu Tijani Belaid. Ten v loňské sezóně odehrál v sešívaném dresu 18 zápasů a vstřelil v nich čtyři branky.

Byl to právě dvacetiletý záložník Belaid, který v posledním utkání uplynulé sezóny proti Jablonci v 51. minutě rozvlnil síť soupeře, a stal se tak historicky prvním střelcem branky na novém stadiónu v Edenu. „Zaplněný Eden byl nádherný, bylo tam přes dvacet tisíc, ale na hřišti se zdálo, že jich tam bylo snad padesát. Máme vynikající fanoušky, kteří nám v Edenu určitě vytvoří mnohem lepší podmínky než na Strahově,“ věří Belaid.

Vedle tuniského záložníka je to také slovenský ofenzivní hráč Milan Ivana, který svou nejbližší budoucnost spojil z červenobílým dresem. „Nová sezóna je velkou výzvou, musíme se pokusit obhájit získané pozice,“ tuší na slávistickém webu nejlepší střelec Gambrinus ligy ze sezóny 2005/06 fakt, že opětovný zisk titulu a účast v Lize mistrů nebude jednoduchý oříšek. V minulém ročníku Ivana rozvlnil síť jen jednou.

„Věřím, že když se mi budou vyhýbat zranění, bude nový ročník střelecky mnohem úspěšnější také pro mne osobně,“ řekl na závěr forvard Ivana, na něhož Slavia uplatnila opci po hostování ze Slovácka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články