Hlavní obsah

Liberec udolal druholigový Hradec Králové až v závěru

REJŠICE

Až v závěrečné desetiminutovce rozhodli fotbalisté Liberce o své výhře ve středečním přípravném utkání s druholigovým Hradcem Králové, který zdolali 2:0. Hlavní podíl na výhře měl litevský reprezentant Tomas Radzinevičius. První gól v 84. minutě vstřelil sám, o čtyři minuty později přesným pasem vyzval ke skórování Brožíka.

Článek

Radzinevičius přitom první poločas odehrál na postu pravého beka, ale po návratu na oblíbené místo na hrotu ožil a utkání rozhodl. "Ale byl to těžký zápas. Naši hráči jsou zatavení po těžkých trénincích, zatímco Hradec je v přípravě přece jenom jinde a rychlostně v této chvíli lépe. O to je naše vítězství cennější," uvedl kouč Ladislav Škorpil, kterého potěšil i lotyšský brankář Uvarenko výbornými zákroky hlavně v prvním poločase.

Liberec se v dalším přípravném utkání představí svým fanouškům v sobotu na stadionu U Nisy, kde Slovan hostí dánské mistry z Aalborgu. Zápas začne v 18:00 a je součástí oslav 50. výročí založení severočeského klubu. V pondělí pak Severočeši vyrazí na herní soustředění do rakouského Seefeldu.

Fotbalisté Bohemians Praha porazili Kladno

Fotbalisté Bohemians Praha porazili v dnešním přípravném zápasu Kladno 2:0. V Kamenných Žehrovicích byl prvoligový nováček produktivnější, z minima šancí dokázal vytěžit dva góly. Pražanům se však v utkání zranili tři hráči, nedohráli Lencevič, Kwame ani Diarra.

Trenér Kladna Martin Hřídel prohlásil, že zápas ovlivnila dětská chyba jeho svěřenců a inkasovaná branka hned v úvodu. "Zápas se podle toho začátku vyvíjel. Byli jsme sice herně lepší, ale chybí nám především důraz v pokutovém území. Stále pracujeme na posílení ofenzivy a sháníme útočné typy hráčů," uvedl.

Kouč vítězného mužstva Luboš Urban uznal, že soupeř byl rychlejší a důraznější. "My jsme působili organizovanějším dojmem a utkání rozhodl náš rychlý gól," řekl.

Z nových hráčů mají podle něj velkou naději zůstat v kádru Bohemians Praha autor druhé branky Biboko a Diarra, který před několika lety patřil do kádru Interu Milán. "Oběma Bulharům Stojevovi a Dimovovi bohužel chybí fyzická příprava," doplnil Urban.

Ostrava remizovala s Fulnekem

Fotbalisté Ostravy v poslední přípravě před odjezdem na soustředění do Rakouska remizovali s druholigovým Fulnekem 1:1. Jediný gól Baníku dal po hodině hry Rajtoral z penalty, ale už v první půli jeden pokutový kop Zeher zahodil.

Kolem neproměněné penalty bylo vůbec nejvíce vzruchu. Verdikt sudího Mikela z 38. minuty tak rozlítil majitele druholigového klubu Romana Mročka, že vběhl do hřiště a na cestě k hlavnímu rozhodčímu jej museli zastavit až fulnečtí hráči. Ti extempore ukončili tím, že Mročka odvedli stranou.

Incident možná rozhodil penaltového exekutora, Zeher totiž vysoko přestřelil branku. A chvíli před poločasem pak dokonce Traxl využil zaváhání ostravské obrany a poslal Fulnek do vedení.

Baník proti nažhavenému soupeři předvedl upracovaný výkon, kterému v první půli chyběla invence. Po obrátce se druhá sestava favorita prosazovala více, ale jediný gól se urodil až z další penalty, kterou sudí nařídil za sražení unikajícího Mičoly brankářem.

"Klasické přípravné utkání. Druhý poločas byl výrazně lepší v organizaci, dostali prostor hráči, kteří v sobotu propadli s Vítkovicemi, a jak v přístupu, tak výkonu a hlavně komunikaci tam byl výrazný posun. To, že jsme některé věci nedotáhli, je v této fázi přípravy normální," uvedl trenér Karel Večeřa.

Další zápas už Baník sehraje na soustředění v rakouském Kapfenbergu, kde od pátku stráví příštích deset dnů. S týmem by měli odjet i hráči, kteří dnes ze zdravotních důvodů nenastoupili. "Střihavka má lehčí virózu, Tomašák měl po poslední zátěži problémy s operovaným kolenem, a proto dostal klid. Pojedou pochopitelně i Tchuř, Bolf a Svěrkoš, který dohání tréninkový výpadek," podotkl Večeřa.

Prvním soupeřem Ostravanů by měl být v sobotu Slask Vratislav.

Brno remizovalo s HFK Olomouc

Fotbalisté Brna remizovali v přípravném utkání s druholigovým HFK Olomouc 1:1. Obě branky padly ve Slatinicích hned v úvodu zápasu, v dalším průběhu se většinou hrálo ve středu pole bez vážnějších šancí.

Už po necelých šesti minutách zaskočil brankáře Hrdličku olomoucký Kropáček, jehož střela z trestného kopu z 25 metrů skončila v síti. Za deset minut Brňané vyrovnali: Šural našel přesným centrem volného Doška, jenž poslal míč hlavou do opuštěné branky.

Výkonu Brňanů chyběla jiskra, jejich hra byla dost těžkopádná. Teprve v závěru zápasu si vypracovali neplodnou územní převahu, z níž se ale nedostali k zakončení.

"Působili jsme unavenějším dojmem. Remíza je zasloužená, ale s výkonem nejsem spokojen. Potěšil mě kromě stabilních opor v obraně okolo Trousila zejména dravý Šural," řekl po utkání trenér Brna Petr Uličný.

Příští utkání sehrají Brňané na soustředění v rakouském Bad Vösslau v sobotu 12. července s rumunským prvoligovým týmem Median Metaz.

Zápas Plzně s Mostem vítěze nepřinesl

V posledním přípravném zápase před odjezdem na herní soustředění do Rakouska dnes fotbalisté Viktorie Plzeň remizovali v Písku s Mostem 2:2.

Trenér Plzně Jaroslav Šilhavý postavil do obou poločasů rozdílné jedenáctky. Vstup do zápasu měli lepší hráči Mostu a vypracovali si i šance, žádnou ale neproměnili. Postupem času se hra vyrovnala, v 43. minutě poslal Varadi centr před branku a mostečtí zadáci míč usměrnili do vlastní sítě.

Do druhého poločasu vstoupila Viktoria lépe, ale po chybě gólmana Houdka skóroval soupeř. V 73. minutě Limberský obešel protihráče a z osmnácti metrů poslal míč do sítě, Most však za deset minut vyrovnal podruhé.

Fotbalisté Olomouce i s béčkem vyhráli v Karviné

Fotbalisté Sigmy Olomouc si v přípravě připsali výhru 2:0 na hřišti druholigového nováčka v Karviné i přesto, že místo prvního mužstva utkání odehrála jen rezerva koučovaná Jiřím Balcárkem. Hanáci rozhodli už v úvodní půlhodině po dvou brankách Klesnila.

I bez prvoligových posil působili hosté sehranějším dojmem. Karvinští se těžce prosazovali a kromě jediné šance v samém závěru, kterou Macháň ze tří metrů neproměnil, Lovásika v brance Sigmy neohrozili.

Slovan Liberec - Hradec Králové 2:0 (0:0)
Branky: 84. Radzinevičius, 88. Brožík. Rozhodčí: Ubias. Diváci: 200.
Sestava Liberce - 1. poločas: Uvarenko - Radzinevičius, Matula, Košťál, Janů - Dohnálek, Vlasko, Gecov, Liška - Kerič, Nezmar.
2. poločas: Uvarenko - Dohnálek, Matula, Radek Dejmek, Vulin - Dočkal, Frejlach, Gecov (60. Dort), Vlasko - Brožík, Radzinevičius.
Kladno - Bohemians Praha 0:2 (0:1)
Branky: 4. Stojev, 78. Biboko.
Kladno - 1. poločas: Tesař - Gross, Beneš, Procházka, Hajník - Kabele, Šisler, Dubský, Holub - Šilhan, Mašanský.
Kladno - 2. poločas: Tesař - Bartoš, Killar, Farbák, Hajník - Mašanský (60. Kabele), Šisler (75. Holub), Dubský (78. Gross), Cigánek - Šilhan (80. Vincenc), Zachariáš.
Bohemians Praha - 1. poločas: Šimon - Macháček, Obermajer, Lencevič, Grznár - Fenyk, Stojev, Kwame, Semerák, Diarra - Kincl.
Bohemians Praha - 2. poločas: Winter - Janů, Dimov, Turtenwald, Buryán - Jandzik (60. Zoubek), Ibe, Birhanzl, Galbavý, Zbončák - Biboko.
Baník Ostrava - Fotbal Fulnek 1:1 (0:1)
Branky: 59. Rajtoral z pen. - 42. Traxl. Rozhodčí: Mikel. Diváci: 500.
Sestava Ostravy: Buček (46. Vašek) - Marek (46. Ricka), Neuwirth (46. Pavlík), Cigánek, Križan - Mucha (46. Rajtoral), Metelka (46. Markovič), Lukeš (46. Lička), Otepka (46. Mičola), Ficek - Zeher (46. Přecechtěl).
HFK Olomouc - 1. FC Brno 1:1 (1:1)
Branky: 6. Kropáček - 16. Došek. Rozhodčí: Peřina. Diváci: 400.
Sestava Brna: Hrdlička - Švejnoha (46. Král), Trousil, Dvorník, Čoupek - Baláž, Večeřa (65. Živný), Polách (65. Urban), Střeštík (46. Hanák) - Šural (65. Simr), Došek (46. Vrána).
SIAD Most - Viktoria Plzeň 2:2 (0:1)
Branky Plzně: 43. Varadi, 73. Limberský.
Sestava Plzně - 1. poločas: Ticháček - Šmejkal, Rada, Navrátil, Smola - Süsser - Rezek, Rodriguez, Šiml, Róth - Varadi.
Sestava Plzně - 2. poločas: Houdek - Vaculík, Hochmeister, Knakal, Limberský - Petržela, Trapp, Horváth, Vrzal - Mlika, Tatanašvili.
MFK Karviná - Sigma Olomouc 0:2 (0:2)
Branky: 12. a 32. Klesnil. Rozhodčí: Matějek. Diváci: 350.
Sestava Olomouce: Lovásik - Jindřišek (55. Tomčík), Bodeček, Dreksa (28. Ulma), Stroupek - Bláha (46. Macháček), Hořava, Jančík, Javůrek (46. Hejčík) - Klesnil (46. Volf), Doležal (46. Partyš).

Reklama

Související témata: