Hlavní obsah

Kadlec zamířil z Dubaje do Rakouska, potřetí během šesti týdnů

PRAHA

Rakouska už musí mít plné zuby! Byl tam třikrát během posledních šesti týdnů. A nikdy nešlo o dovolenou. Naposledy se pod alpské velikány vypravil Michal Kadlec, fotbalový obránce Sparty, v úterý ráno na klubové soustředění. Předtím tam byl v červnu dvakrát s národním týmem.

Článek

„Bydlíme ve stejném hotelu jako při soustředění reprezentace před mistrovstvím Evropy. Pokoje jsou ale naštěstí rozdělené jinak,“ usmíval se Kadlec před odjezdem do Bad Kleinkirchheimu.

I z důvodu účasti na šampionátu v Rakousku a ve Švýcarsku se ke kádru Sparty připojil teprve před týdnem. „Takhle pozdě jsem přípravu ještě nezačínal. Poprvé jsem neabsolvoval kondiční soustředění. Ale vlastně jsem z fotbalového procesu vypadl jen na čtrnáct dnů, což není dlouhá doba a já nikdy neměl s fyzickou připraveností problém,“ vyprávěl mladý zadák.

Většinu prvního týdne absolvoval individuální přípravu. „Hned při prvním tréninku jsem přemýšlel, kam jsem doma založil iPod s muzikou. Člověku pak ty kilometry výběhů plynou rychleji,“ líčil Kadlec, který si do uší pouštěl hlavně písničky z osmdesátých let. „Staré vypalovačky, to je moje,“ culil se.

Na prohru s Tureckem chce v nové sezóně zapomenout

Před odjezdem do Bad Kleinkirchheimu ani nestačil uklidit kufry. Vždyť jen pár dnů předtím se vrátil z dovolené s přítelkyní v exotické Dubaji. „Přivezl jsem si vážně mimořádné zážitky. Byli jsme třeba na obědě v hotelu Burj Al Arab, který má tvar plachetnice. Všechno je tam ve zlatě,“ líčil Kadlec.

Pak s přítelkyní vyrazil na safari. „Jeli jsme v džípech do pouště, přes duny. Kolikrát jsem si říkal, že se určitě převrátíme. Ale hlavně jsem byl šokovaný, když byl najednou uprostřed pouště vyhrazený prostor, kde byla nachystaná večeře a v programu bylo vystoupení břišních tanečnic,“ přiblížil další ze zážitků.

Rychle tak zapomínal na nezdar z ME, na němž zasáhl do zápasu s Tureckem. „V tom utkání bylo vidět, jak je všechno ošidné. Byl jsem z toho zdrcený,“ jitřil bolestivé rány.

Rád by na ně zapomněl v nové sezóně. Jenže není jisté, jestli zase nebude balit kufry. Už poněkolikáté v řadě se o něj zajímá několik zahraničních klubů. „Teď ale nechci ze Sparty odejít. Mám z týmu výborný pocit. A hlavně chci odčinit konec poslední sezóny, který jsme nezvládli. Ztratili jsme titul, ten nám uniknout neměl,“ oprášil další bolestné vzpomínky.

„Nechci bojovat někde o záchranu nebo sedět na lavičce. Se Spartou budeme hrát evropské poháry. A pro mě je obrovskou motivací národní tým. Chci se v reprezentačním kádru udržet,“ nastínil své ambice Kadlec.

Reklama

Související témata: