Hlavní obsah

Fotbalisty Žižkova posílil záložník Vozábal

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov přivítají ve svých řadách výraznou posilu v podobě Martina Vozábala. Tvořivý záložník přichází na přestup z Českých Budějovic. Jihočeský klub to potvrdil na svých internetových stránkách. "Martin Vozábal se stal hráčem Žižkova a nastupuje přípravu v tamním klubu," uvedl sekretář Českých Budějovic Milan Čadek.

Článek

Devětadvacetiletý Vozábal dosud odehrál 210 ligových zápasů, z toho 174 v dresu českobudějovického klubu. V první lize rovněž hájil barvy Slavie Praha, Slovácka a Mostu.

Na kontě má i jedno zahraniční angažmá, ale v řeckém Xanthi strávil jen jednu sezonu a odehrál 12 zápasů. V mládežnických kategoriích nastupoval i za reprezentaci, s kterou se podíval na olympijské hry v Sydney.

O jeho angažování v posledních týdnech stálo hned několik prvoligových celků, nakonec po několikadenních jednáních zamířil na Žižkov. Desátý celek uplynulého ročníku je momentálně na soustředění na Slovensku, kde by se měl Vozábal k týmu připojit.

Sportovní ředitel Žižkova Pavel Kuka doplnil, že Vozábal podepsal smlouvu na tři roky. "Jde o zkušeného hráče, který by měl na sebe vzít zodpovědnost za tvorbu hry, umí velmi dobře kopat standardní situace. A hlavně vedle něj porostou mladí kluci, kterých máme v týmu hodně. V tréninku i zápasech se vedle něj budou učit, a to je pro ně nesmírně důležité," řekl ČTK Kuka.

Pro Žižkov jde již o druhou zkušenou posilu do zálohy. Na konci června se vedení pražského klubu podařilo získat Patrika Gedeona. Oba by se měli pokusit zacelit mezeru po Ondřeji Kušnírovi, který přestoupil do Sparty.

Reklama

Související témata: