Hlavní obsah

Sparta na úvod soustředění v Rakousku porazila maďarského mistra

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty zahájili herní soustředění v Rakousku výhrou nad maďarským mistrem MTK Budapešť. O jedinou branku zápasu se v polovině první půle postaral jeden z maďarských stoperů, když zamířil do vlastní sítě po nebezpečném centru aktivního Patrika Bergera. Pro Spartu šlo o druhou výhru ze čtyř přípravných zápasů, poprvé v přípravě pak udržela čisté konto.

Článek

Sparta po úvodních dvou porážkách v přípravě ukázala, že její forma má stoupající tendenci, a dnes svého soupeře od začátku přehrávala. Dařilo se především největší posile Bergerovi, který nastoupil s kapitánskou páskou a pro své spoluhráče vytvářel slibné šance a nebezpečně rozehrával standardní situace. Vydatné podpory se mu dostalo také od další posily Ondřeje Kušníra, který na pravé straně zaměstnával obranu soupeře.

Po několika nebezpečných situacích na obou stranách se sparťané ujali v 23. minutě vedení. Berger vyslal před branku střílený centr, který jeden z budapešťských obránců nasměroval do vlastní branky. Ještě do poločasu mohli svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky náskok zvýšit, ovšem několikrát skvěle zasáhl brankář soupeře a Holenda trefil technickou střelou jen břevno.

"Je to určitě příslib do budoucna. Cítil jsem se velice dobře a podle výkonu se stejně cítili také ostatní. Únava po kondičním soustředění pomalu ustupuje a dnes to bylo hodně znát," řekl pro sparťanský web Berger. "Samozřejmě po jednom přípravném utkání nemáme hlavu v oblacích, ale z dnešního zápasu mám jednoznačně pozitivní pocit," dodal.

Dobrý pocit ze hry svých svěřenců měl i trenér Lavička, především z výkonu v defenzivě. Po hráčích chtěl aktivní obranu, s kterou se soupeř nevypořádal a jeho dlouhé nákopy sparťanští stopeři s přehledem odvraceli. "Děláme pokroky, kluci na sobě chtějí pracovat. To mě moc těší," uvedl Lavička, který věří v další zlepšování hry. "V této fázi je pro nás každý duel hodně důležitý. Těšíme se na další zápas a věřím, že se budeme prezentovat ještě o něco lepším výkonem," dodal.

Další zápas čeká sparťany v sobotu, když se od 18:00 utkají s rakouským regionálním celkem WAC St. Andrä.

Fotbalisté Zlína porazili v přípravě Ruch Chorzów

Fotbalisté Tescomy Zlín porazili ve svém třetím přípravném utkání polský celek Ruch Chorzów 1:0, když o jejich vítězství rozhodla v 16. minutě branka útočníka Kroupy. Oba týmy se předvedly ve svižném útočném tempu, v koncovce se už ale nikdo jiný neprosadil.

Zlín ve čtvrtek dosáhl prvního vítězství pod vedením nového trenéra Josefa Mazury a také poprvé vstřelil branku. Hned od začátku zápasu vsadil domácí tým na přesnou kombinační hru s rychlým přechodem do protiútoku. V 16. minutě stačil polský brankář vyrazit Žůrkovu střelu jen před dobíhajícího Kroupu, který vrátil míč hlavou pohotově do sítě.

Po změně stran přidal Chorzów na důrazu, častěji útočil. Výsledkem zvýšené aktivity ale bylo pouze nastřelené břevno. Zlín spoléhal více na bleskové protiútoky, v koncovce se už ale rovněž neprosadil.

Další přípravné utkání sehrají fotbalisté Zlína v úterý v rámci soustředění v rakouském Kaprunu s anglickým celkem Swindon Town.

Žižkovští fotbalisté prohráli na Slovensku s Dubnicí

Fotbalisté Viktorie Žižkov prohráli ve svém prvním zápase na herním soustředění na Slovensku s Dubnicí 1:2. Pražský celek sice po deseti minutách dnešního zápasu vedl brankou Hužbauera, ale v druhém poločase domácí otočili skóre ve svůj prospěch.

Další zápas sehraje Viktoria Žižkov v pátek 11. července proti Zlatým Moravcům.

Příbram v přípravě nestačila na amatéry Bayernu Mnichov

Fotbalisté Příbrami prohráli v prvním přípravném zápasu na soustředění v Německu s amatérskou rezervou Bayernu Mnichov vysoko 0:4. Výkon Marily však značně ovlivnila náročná fyzická příprava, kterou hráči v těchto dnech podstupují.

Mnichovský celek měl v první půli převahu a do sítě prvoligového nováčka nastřílel tři góly. Po přestávce se hra vyrovnala, amatérům Bayernu se však přesto podařilo rozdíl ve skóre ještě zvýšit.

Sparta - MTK Budapešť 1:0 (1:0)
Branka: 23. vlastní.
Sestava Sparty: Blažek - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Kušnír (66. Kulič), Kladrubský, Hušek, Berger, Matušovič - Holenda (74. Došek).
Tescoma Zlín - Ruch Chorzów 1:0 (1:0)
Branka: 16. Kroupa. Rozhodčí: Mikel - Filgas, Kubáň.
Sestava Zlína: Kořínek - Malý, Kroča, Čelůstka, Penner (46. Pazdera) - Malár (84. Musil), Elšík (70. Vrtělka), Šmahaj (70. McQuilkin), Konečník (76. Dujka) - Kroupa (75. Bača), Žůrek (46. Vyskočil). Trenér: Mazura.
Dubnica - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)
Branka Žižkova: 10. Hužbauer.
Sestava Žižkova: Bartalský - Houžvička, Mores, Pilař, J. Procházka - Besta, Kučera (60. Čermák), Hužbauer (80. Hruška), Folwarczny (87. Balík) - Bukač (46. Hemi), Švancara.
amatéři Bayernu Mnichov - Marila Příbram 4:0 (3:0)
Sestava Příbrami: Michalík (46. Krbeček) - Mácha (46. Plašil), Nohýnek (70. Ševr), J. Štochl, Mišůn (63. Pleško) - Tarczal (54. Osan), Nechvátal (46. Costa), Pilík (46. Hloušek), Klesa (46. Borek) - Huňa (63. M. Štochl), Jirouš (46. Danilo, 86. Fantiš).

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 hrají Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians hrají
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 1. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice