Hlavní obsah

Příprava fotbalové Slavie v Itálii - co soupeř, to pojem

PRAHA

Takové soupeře, jako Slavia, žádné z českých mužstev v přípravě nepotká. Plejáda je to skutečně zářivá - Udine, kde hrával Jankulovski a v uplynulé sezóně patřili do kádru Sivok se Zápotočným, římské Lazio, kde nesmazatelnou stopu zanechali Nedvěd a Poborský i skotský Glasgow Rangers. Co klub, to pojem na evropském fotbalovém nebi.

Článek

Konstelace hvězdných soupeřů ale má svou logiku. „Nejde nám jen o domácí ligu, ale o kvalifikaci Champions League,“ je nadmíru spokojený s programem italského soustředění slávistický trenér Karel Jarolím.

Duely Slavie s Udine (19. července v Sappadě) a Laziem (22. července v Oronzo do Cadore) jsou již napevno stvrzeny, o utkání s finalistou Poháru UEFA Glasgow Rangers (zřejmě 13. července) a dalším soupeřem z italské ligy se zatím ještě jedná.

V kádru třiadvacet hráčů

„Nejdůležitější ze všeho je, abychom byli na boje o účast v Lize patřičně rozehraní, což soupeři garantují,“ libuje si slávistický kouč, jenž se svými svěřenci rozbil v pátek tréninkový tábor v městečku Piano d´Arta necelých padesát kilometrů od Udine.

Do Itálie odjelo celkem třiadvacet hráčů, mezi nimiž se pochopitelně objevil chorvatský obránce Ronald Šiklič a záložník Amadou Cissé z Guineje, jenž je ve Slavii na testech. Jarolím naopak postrádá zraněné  - Šmicra, Jandu, Dřížďala, ale i mladého Necida, na něhož čeká evropský šampionát devatenáctek. A samozřejmě - ani Abraham vyřazený z kádru s mužstvem do Itálie necestoval a trénuje doma sám.

„Ještě nějakou posilu bych bral. Hlavně útočníka potřebujeme,“ přiznal trenér Karel Jarolím, že by chtěl kádr ještě rozšířit, aby jeho tým navázal na podzimní tažení na evropské i domácí scéně. „Samozřejmě že půjde o rozehranost, ale i výsledky budou pro sebevědomí hráčů důležité,“ přidával ještě před cestou do Itálie.

Reklama

Související témata: