Hlavní obsah

Žižkovští fotbalisté v přípravě remizovali, Plzeň prohrála

Fotbalisté Viktorie Žižkov ve druhém přípravném zápase v rámci soustředění na Slovensku uhráli bezbrankovou remízu s prvoligovým Calexem Zlaté Moravce. Fotbalisté Plzně zahájili herní přípravu v Rakousku prohrou 0:1 s rumunským týmem Politehnicou Temešvár. Šestý tým loňského ročníku rumunské ligy o těsné výhře rozhodl po půlhodině hry.

Článek

Tým trenéra Dušana Uhrina mladšího, v jehož barvách nastoupil Miloš Brezinský a ve druhém poločase i Lukáš Magera, neměl nijak výraznou herní převahu. Ani jedno z mužstev si nevytvořilo v první části nějaké větší příležitosti, rumunští fotbalisté ale využili po odraženém míči šance k překonání Ticháčka.

Nešťastně skončilo přípravné utkání bylo plzeňského Šmejkala. "Má silný výron v kotníku a musel střídat. Je to škoda, neboť patřil mezi lepší hráče," řekl trenér Jaroslav Šilhavý, který kritizoval své svěřence především za hru v prvním poločase. "Z naší strany to bylo bez pohybu, chyběla přesnější přihrávka, zbytečně jsme ztráceli míče," dodal.

V neděli 13. července sehrají fotbalisté Plzně od 18:00 zápas se Steauou Bukurešť.

FCU Politehnica Temešvár - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0).
Sestava Plzně:
I. poločas: Ticháček - Šmejkal (15. Vaculík), Rada, Knakal, Limberský - Malcharek, Hochmeister, Horváth, Róth, Petržela - Mlika.
II. poločas: Ticháček - Vaculík, Halama, Navrátil, Smola - Rezek, Trapp, Rodrigues, Vrzal - Varadi, Tatanašvili.
Zlaté Moravce - Viktoria Žižkov 0:0
Sestava Žižkova: Hruška - Šťastný, Labant, Gabriel, Zengue - Stracený, T. Procházka, Vozábal (74. Čermák), Novotný (74. Hemi), Kalod (46. Koukal) - Demjan.

Reklama

Související témata: