Hlavní obsah

Fotbalisté Žižkova prohrál v přípravě s Trnavou 0:2

PRAHA

V dalším přípravném zápase na soustředění na Slovensku prohráli fotbalisté Viktorie Žižkov se Spartakem Trnava 0:2. Obě branky vítězů, po jedné v každém poločase, vstřelil Doležaj. "Tento zápas hodně ukázal. Především to, kdo z hráčů, kteří nastoupili, by mohli aspirovat na post v základní sestavě," řekl trenér Žižkova Stanislav Griga a naznačil, že jde hlavně o trojici Hušbauer, Hruška, Pilař.

Článek

Gólem z poslední minuty prohráli ostravští fotbalisté první zápas na svém herním soustředění v Rakousku s polskou Vratislaví. Jedinou branku vstřelil pár sekund před závěrečným hvizdem Ganczarczyk. Baník navíc přišel o obránce Tomáše Marka, který v průběhu první půle musel odstoupit kvůli poraněné kyčli.

Ostrava dnes poprvé v přípravě neprotočila na hřišti dvě jedenáctky, ale její výkon měl k ideálu hodně daleko. Nováček polské ligy byl v úmorném vedru po celý zápas nebezpečnější. Obranou soupeře už v první půli pronikl do tří velkých příležitostí, gólman Vašek však nepřipustil změnu skóre.

Slask si udržel převahu i po obrátce, v koncovce však pálil jednu šanci za druhou. Vašek zmařil další dvě brankové situace, jednou tým zachránila tyč, ale v závěru už štěstí Baníku nepřálo. Po zmatcích v obraně rozhodl o výsledku ranou pod břevno Ganczarczyk.

"Předvedli jsme spoustu nepřesností v útočné fázi a také hodně chyb v obraně. Zatím je to stále o hledání optimální sestavy, zkoušíme, sehráváme se. Hrát jen na jednoho útočníka tentokrát nemělo efekt, ač se oba mladíci snažili, byli odříznutí od ostatních," řekl pro klubový web trenér Karel Večeřa.

Brňané nestačili na Rumuny

Fotbalisté Brna na úvod soustředění v Rakousku prohráli s rumunským prvoligovým celkem GAZ Metan Medias 0:2. V téměř tropickém vedru dnes sehráli se soupeřem vyrovnaný zápas, ale přesnější koncovku měli Rumuni.

Zatímco Brno se snažilo prosadit kombinační hrou, Rumuni útočili po rychlých brejcích, po kterých musel své umění ukazovat brankář Lejsal. Po hodině hry však stačil gólovou ránu vyrazit jen k útočníkovi soupeře, který nezaváhal.

Brno se pak tlačilo za vyrovnáním, ale Baláž zblízka hlavičkoval přímo do brankáře, krátce nato Švejnoha napálil Poláchův centr volejem mimo. Neuspěl ani dvakrát Došek. Rumunský celek místo toho své vedení ještě zvýšil a rozhodl.

"Bylo to typické přípravné utkání, do kterého jsme nastoupili bezprostředně po tříhodinové cestě autobusem. Soupeř byl důraznější v poli i v koncovce. My jsme si šance vypracovali, ale nedokázali jsme je zakončit. Od zítřka nás na soustředění čeká především fotbalová práce," zhodnotil zápas pro internetové stránky klubu brněnský trenér Petr Uličný. .

1. FC Brno - Metan Medias 0:2 (0:1)
Rozhodčí: Fojt.
Sestava Brna: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Dvorník, Čoupek - Kalivoda (46. Hanák), Večeřa, Polách, Střeštík (46. Borák) - Šural (46. Baláž), Došek.
Spartak Trnava - Viktoria Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 34. a 55. Doležaj.
Sestava Žižkova: Bartalský - Houžvička, Pilař, Mores, J. Procházka (37. Balík) - Kučera (89. Folwarczny), Besta, Hruška, Hušbauer, Koukal - Bukač (55. Hemi).
Baník Ostrava - Slask Vratislav 0:1 (0:0)
Branka: 90. Ganczarczyk.
Sestava Ostravy: Vašek - Marek (39. Ricka), Pavlík, Neuwirth, Tchuř (62. Križan) - Metelka - Rajtoral, Lička, Otepka, Ficek (65. Mucha) - Markovič (46. Přecechtěl).

Reklama

Související témata: