Hlavní obsah

České Budějovice vyhrály fotbalový turnaj v Žirovnici

ŽIROVNICE

Fotbalisté českobudějovického Dynama vyhráli jubilejní 75. ročník tradičního turnaje o Perleťový pohár v Žirovnici. Toho se zúčastnil i další prvoligový celek z Kladna, který ve finále prohrál na penalty. Na vítězství dosáhl jihočeský tým i přesto, že v turnaji nedal ani jeden gól ze hry.

Článek

V semifinále Budějovice po bezbrankovém průběhu vyhrály nad Znojmem na penalty 4:2 a ve finále s Kladnem po nerozhodném výsledku 0:0 rozhodl o prvenství až v sedmé sérii penaltového rozstřelu Horejš.

Kladenský kouč Martin Hřídel byl spokojený i s druhým místem. "Proti Mostu jsme poslali silnější sestavu a hráči podali výborný výkon," vyzdvihl kladenský kouč výkon svého týmu, který vyhrál 4:1. "Ve finále hráči druhého sledu uhráli remízu s Budějovicemi, které nastoupily v ligovém složení, takže spokojen jsem s oběma zápasy," dodal.

To českobudějovický trenér Jan Kmoch slovy chvály šetřil. "Z vítězství v turnaji mám radost, ale že jsme nedali ani gól, mě samozřejmě netěší. Před týdnem proti Petržalce mužstvo podalo slibný výkon, dneska to bylo špatné," prohlásil.

Semifinále turnaje:
Č. Budějovice - Znojmo 0:0, pen. 4:2
Sestava Č. Budějovic: Křížek (36. Kučera) - Peroutka, Hunal (46. Leština), Šmíd, Žižka - Hudson, Skopalík (36. Riegel), Benát, Dobal (50. Jasanský) - Sedláček, Zajac (46. Ondrášek).
Kladno - Most 4:1 (2:0)
Branky: 21. a 47. Mašanský, 12. Zachariáš, 36. Hajník - 52. Schut.
Sestava Kladna: Pavlík - Bartoš, Killar, Procházka (50. Kabele), Hajník - Mašanský (50. Šilhan), Dubský, Gross, Cigánek - Zachariáš, Šisler.
O 3. místo:
Most - Znojmo 4:1 (2:0)
Branky: 12. a 27. Mendy, 50. Fleišman, 70. Rolinger - 59. Procházka.
Finále:
Č. Budějovice - Kladno 0:0, pen. 5:4
Penalty proměnili: Svátek, Riegel, Hudson, Peroutka, Horejš - Kabele, Kostolanský, Šilhan, Podskuba. Neproměnili: Mezlík, Sedláček - Zachariáš, Farbák, Vincenc.
Č. Budějovice: Kučera (36. Křížek) - Leština, Horejš, Riegel, Šmíd - Mezlík, Dobal (58. Hudson), Skopalík, Jasanský (58. Peroutka) - Ondrášek (36. Sedláček), Svátek.
Kladno: Kostolanský - Podskuba, Beneš (59. Zachariáš), Farbák, Samek - Kabele, Himl, Vincenc, Čurda, Chalupa - Šilhan.

Reklama

Související témata: