Hlavní obsah

Vyřazení z Intertota teplického kouče Petra Radu zaskočilo

Zdeněk PavlisSport.cz

Vyřazení z letního fotbalového Intertota zkomplikovalo teplickému trenérovi Petru Radovi plány. „Počítali jsme s postupem a dalšími dvěma pohárovými duely, takže jsme zrušili plánované soustředění. Teď abychom sháněli náhradní program,“ přiznával kouč Severočechů pro Sport.cz po návratu z Maďarska, kde jeho svěřenci sice v odvetě porazili Honvéd Budapešť 2:0, ale to nakonec na postup nestačilo.

Článek

Asi jste dost rozčarovaný z toho, že ani dvougólová výhra v Maďarsku na postup do dalšího kola nestačila.

Postup jsme si prohráli doma, kde jsme po dvou hrubých individuálních chybách soupeři doslova darovali dva góly, které o postupu Maďarů nakonec rozhodly. Dvoubrankové manko se v pohárové matematice těžko smazává.

Vy jste ho ale v odvetě smazat dokázali…

Jenže třetí gól jsme už přidat nedokázali, takže nám to nebylo nic platné. A přitom jsme příležitosti měli… V prvním poločase zahodili Klein a Mahmutovič stoprocentní, po změně stran, kdy jsme začali hrát mnohem útočněji, neboť jsme se chtěli o postup ještě pokusit, se nabízely šance další, ale nevyužili jsme jich. Možná to mohlo být jiné, kdyby po faulu na Mahmutoviče neukázal islandský sudí jen na penaltu. Ten zákrok byl totiž na červenou.

Výkon vašich svěřenců však byl o poznání lepší, než v prvním utkání na teplických Stínadlech.

Ani doma jsme nehráli špatně, jenže jsme vyrobili individuální chyby, které nás stály postup. V součtu obou zápasů jsme byli určitě z osmdesáti procent lepší než Maďaři, o čemž svědčí třicet rohů, jež jsme kopali a šest branek, které jsme dali.

Šest branek?

No ano – vždyť góly, které vstřelili Maďaři před týdnem v Teplicích, jsme jim nachystali my! A právě proto přišlo naše veškeré pohárové snažení vniveč a dál postupuje soupeř. Však mu také diváci aplaudovali, i když odvetu prohrál, což mě trochu překvapilo. Nedovedu si představit, jak by po podobné prohře a jednoznačném průběhu utkání reagovali naši fanoušci.

V odvetě jste zamíchal se sestavou, nechal na lavičce Verbíře, Szaboua a spol., což se zřejmě do výkonu vašeho týmu pozitivně promítlo…

Příležitost prostě dostal brankář Belič, Mahmutovič, Mareš a další hráči. Nikoli snad proto, že bychom v prvním střetnutí hráli vyloženě špatně, ale protože do startu podzimní ligy schází tři týdny a formování sestavy pokračuje.

Teď vám ovšem vyřazení z Intertota asi hledání optimální sestavy zkomplikovalo…

Určitě, protože jsem počítal s tím, že minimálně dva pohárové zápasy s kvalitním protivníkem ještě sehrajeme, takže jsme zrušili i plánované soustředění. Teď musíme hledat náhradní variantu a dojednat dvě střetnutí, která bychom chtěli ještě do zahájení ligového podzimu stihnout.

Reklama

Související témata: