Hlavní obsah

Žižkov na závěr soustředění porazil bratislavský Slovan

Fotbalisté Viktorie Žižkov zakončili své přípravné turné po Slovensku výhrou 1:0 nad Slovanem Bratislava. O jedinou branku se pět minut před koncem zápasu postaral útočník Demjan. Trenér Stanislav Griga již mohl využít služeb největší letní posily Martina Vozábala, který v týdnu přestoupil z Českých Budějovic.

Článek

Vozábal ukázal, že bude oporou, když si dobře rozuměl s kapitánem Luďkem Straceným a zaměstnával obranu slovenského soupeře, kterému už příští týden startuje ligová soutěž.

Oba týmy se zaměřily hlavně na obranu a rychlé protiútoky. Právě po jednom z nich se v závěru prosadil Demjan a zajistil Žižkovu vítězné loučení se slovenským soustředěním, na kterém Pražané předtím pouze jednou remizovali a dvakrát prohráli.

"Pro mužstvo to byl velmi významný zápas. Bylo důležité na závěr soustředění vyhrát, a to hlavně kvůli sebevědomí našich hráčů," uvedl Griga pro oficiální stránky klubu.

Tým podle něho působil velmi kompaktně a odehrál kvalitní utkání. "Navíc soupeř, kterému už za pár dní začíná první liga, nastoupil v té nejsilnější možné sestavě, a o to je vítězství cennější," dodal trenér Žižkova.

Slovan Bratislava - Viktoria Žižkov 0:1 (0:0)
Branka: 85. Demjan.
Sestava Žižkova: Hruška - Šťastný, Labant, Gabriel, Zengue - Stracený, Novotný, T. Procházka, Vozábal, Čermák (71. Folwarczny) - Demjan (87. Hemi).

Ve svém druhém přípravném zápase na soustředění v Německu zvítězili fotbalisté Marily Příbram nad týmem zemské ligy Fürstenfeldbruckem 1:0. Jedinou branku sobotního duelu vstřelil v 24. minutě stoper Obina.

V sestavě středočeského celku se poprvé objevil zkušený obránce Martin Müller, který naposledy působil ve Viktorii Plzeň.

Fürstenfeldbruck - Marila Příbram 0:1 (0:1)
Branka: 24. Obina.
Sestava Příbrami - 1. poločas: Krbeček - Plašil, Obina, Ševr, Pleško - M. Štochl, Borek, Osan, Costa, Kalabiška - De Oliveira.
2. poločas: Michalík - Nohýnek (73. Mácha), Müller, Ševr (73. Velas), Pleško (61. Mišůn) - Huňa, Giomme, Osan (56. Tarczal), Klesa (73. Mojdl), Pilík - De Oliveira (56. Bakongolia).

Reklama

Související témata: