Hlavní obsah

Fotbalista Bajer do Kortrijku nejde, může ho získat Zlín

OLOMOUC

Olomoucký fotbalista Lukáš Bajer do belgického Kortrijku neodejde. Nováček belgické ligy od jednání údajně kvůli ekonomickým problémům ustoupil, čímž nepřímo otevřel prostor Zlínu, který o třiadvacetiletého záložníka dlouhodobě stojí.

Článek

Bajer v Kortrijku během týdenních testů odehrál dva přípravné zápasy, ale nakonec zřejmě o jeho osudu rozhodly nefotbalové problémy. "Podle posledních zpráv, co mám, se klub údajně dostal do určitých finančních problémů, takže jednání jsme ukončili a Lukáš má dneska přijet domů," řekl ČTK sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček.

I když kluby byly dopředu rámcově domluveny na podmínkách ročního hostování s opcí, belgická strana nevyužila přednostního práva a českého fotbalisty se vzdala.

Bajer, který během léta po Alkmaaru neuspěl ani druhé zkoušce, se dostal do spletité situace. Olomouc totiž mezitím uzavřela kádr pro herní soustředění v Rakousku a pro pracovitého středopolaře, jenž v loňské sezóně zaznamenal čtyři ligové góly, nemá místo. Kubíček naznačil, že se momentálně stal nadbytečným hráčem.

"My máme kádr čtyřiadvaceti hráčů pro Rakousko uzavřený. Hráč asi teď bude jednat se Zlínem, což byla varianta pro případ, že mu to v Belgii nevyjde," připustil sportovní ředitel.

Na rozdíl do Bajera s mužstvem do rakouského Söchau v pondělí odjede stoper Martin Hudec, o kterého se zajímal Panionios Atény. "Je to pořád otevřené, ale zatím se nevyjádřili. A my Martina pod cenou nepustíme," uvedl Kubíček.

Reklama

Související témata: