Hlavní obsah

Olomouc vyrazila do Söchau bez trojice reprezentantů a Jindřiška

OLOMOUC

Hledat formu a ideální sestavu pro prvoligový podzim dnes vyrazili do rakouského Söchau fotbalisté Olomouce. Trenér Zdeněk Psotka má k dispozici 24 hráčů, nemůže použít jen brankáře Michala Bártu a obránce Tomáše Nuce s Jakubem Heidenreichem, kteří reprezentují na evropském šampionátu do 19 let.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalista Olomouce Roman Hubník (vlevo) se raduje se spoluhráči - ilustrační fotografie

Článek

Od ligového mužstva se v uplynulých dnech definitivně odpojil i obránce Josef Jindřišek, který se nevešel do čtyřiadvacítky vybraných jmen a připravuje se s třetiligovou rezervou. Místo nezbylo ani na záložníka Lukáše Bajera. Nejlepší střelec mužstva z uplynulé sezóny byl minulý týden na testech v Kortrijku, ale na angažmá se nedohodl a mezitím vypadl z kádru.

K dalšímu zúžení Sigma přistoupí po návratu z Rakouska. Na prvoligovou soupisku se nevejde ještě pět mužů. "Vzhledem k tomu, že máme tři hráče na mistrovství Evropy devatenáctek, jsme to posunuli. Na soustředění jsme udělali kádr čtyřiadvaceti jmen a až po návratu kádr zúžíme na devatenáct," řekl sportovní ředitel klubu Jiří Kubíček.

S týmem odjel i útočník Jakub Petr, který se však po lednové operaci kolenních vazů zatím věnuje jen regeneraci a do zápasů nenastoupí. I když kouče Psotku trápí nedostatek obránců na pravou stranu, Kubíček vyloučil příchod další posily. "Na tento post brát hráče odjinud nebudeme," prohlásil.

Olomoučtí v Rakousku sehrají tři přípravné zápasy. V úterý změří síly s maďarským Haladás Szombathely, ve čtvrtek si zahrají se svěřenci trenéra Zdeňka Zemana z CZ Bělehrad a v sobotu je čeká reprezentace Bahrajnu, kterou vede Milan Máčala.

Reklama

Související témata: