Hlavní obsah

Slavia z Itálie odjela do Německa, neboť z duelů se zvučnými soupeři sešlo

Zdeněk PavlisSport.cz

Ze slávistického soustředění v Itálii sešlo dřív, než pořádně začalo. Z konfrontace se zvučnými soupeři kalibru Glasgow Rangers, římského Lazia a Udine zrovna tak. V pátek Jarolímovi svěřenci do lázeňského střediska Piano D´Arta na severu Itálie přijeli, v pondělí se pakovali a přesouvali do Německa. „Z neseriózního jednání italské agentury jsem vytočený na nejvyšší mez,“ neskrýval v rozhovoru pro Sport.cz zlobu šéf fotbalové Slavie Petr Doležal.

Článek

Soustředění to mělo být parádní, soupeři sloužící fotbalové Slavii k rozehrání před startem nejvyšší domácí soutěže a hlavně pak kvalifikací o Ligu mistrů ještě zvučnější. Nejprve finalista Poháru UEFA Glasgow Rangers a poté dva týmy italské Série A - římské Lazio a Udine.

Rangers nebyli na papíře

„Jenže ve finále se ukázalo, že zápas se skotskými Rangers není stvrzen na papíře, takže z něho sešlo. Přitom jsme ještě před cestou do Itálie s asistentem trenéra Glasgow Rangers mluvili a ten nám potvrdil, že naše vzájemné utkání v jejich plánu přípravy zaneseno je a že s ním počítají. Agentura ho ale prostě písemně nepotvrdila, takže ze zápasu sešlo,“ rozčílilo šéfa Slavie Petra Doležala počínání italského partnera.

I s dalšími plánovanými zápasy nastaly komplikace. „S římským Laziem a Udine jsme měli hrát 19., resp. 22. července, jenže italská agentura přišla s tím, že utkání sice potvrzená jsou, ale v jiných termínech. Znamenalo by to natáhnout soustředění minimálně o další tři dny, což bylo pro nás naprosto neakceptovatelné. Proto se mužstvo v pondělí sbalilo a přesunulo se do Německa,“ líčil pro Sport.cz peripetie kolem nevydařeného soustředění v severní části italských Alp Petr Doležal.

Náhradou německý Regensburg

V Německu se pro Jarolímův tým narychlo zajišťuje náhradní program. „Je to hektika, ale zvládáme to. Už v úterý se naše mužstvo utká s Regensburgem, pak nás čeká zápas s Ingolstadtem a na závěr soustředění plánujeme přípravný duel s některým týmem první či druhé bundesligy. Zatím jednáme,“ popisoval improvizace, k nimž muselo dojít.

„Pochopitelně že z toho vyvodíme důsledky. Vždyť italskou agenturu  jsme měli doporučenou přímo ze slávistických kruhů,“ prozrazoval, jak k neserióznímu partnerovi fotbalisté mistrovského klubu přišli.

Popírá však, že by slavisté měli výhrady i k ubytování a tréninkovým podmínkám v lázeňském městečku Piano D´Arta. „Zázemí bylo v pořádku. Možná i proto, že se náš vedoucí mužstva a sportovní ředitel byli v Itálii předem podívat, takže s předstihem všechno zkontrolovali,“ nechal se pro Sport.cz slyšet Petr Doležal.

Reklama

Související témata: