Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy nestačili ani na rezervu Kapfenbergu

Fotbalisté Ostravy na soustředění v rakouském Kapfenbergu nezvládli ani druhý zápas. Po sobotní prohře s polskou Vratislaví se v pondělí nad síly Baníku ukázal rezervní výběr místního bundesligového klubu, kterému Ostravští podlehli 0:2. Účastník Poháru UEFA na rakouském herním kempu zatím střelecky mlčí.

Článek

Slezanům k lepšímu výsledku nedopomohla ani přítomnost Václava Svěrkoše. Ten si poprvé od utkání proti Švýcarsku na mistrovství Evropy zahrál úvodní půlhodinu, ale jinak hosté ještě až na Lukeše nastoupili v silně kombinované sestavě s řadou hráčů širšího kádru, která se věkovým průměrem blížila složení protivníka.

Záloha Kapfenbergu šla do vedení v 18. minutě, když brankář Buček neudržel střelu domácího hráče, který opakovaným pokusem dostal míč do sítě. Ostrava měla na pohled více ze hry, ale v jediné zajímavé situaci Ricka hlavičkoval do rukou gólmana.

Baník se střelecky nevzchopil ani po přestávce. Do hry kouč Karel Večeřa poslal postupně zkušenější Tchuře, Metelku, Ličku, Tomašáka a Střihavku, ale jediný gól druhé půle dal znovu soupeř. V 55. minutě Ostravští marně reklamovali postavení mimo hru a jeden z domácích hráčů překonal Bučka podobně jako na začátku opět pohotovou dorážkou.

Třetí utkání sehraje Baník ve čtvrtek od 18:30 v Irdingu proti Panathinaikosu Atény.

Přípravné utkání:
Baník Ostrava - SV Stadtwerke Kapfenberg B 0:2 (0:1)
Sestava Ostravy: Buček - Ricka, Pavlík, Neuwirth (46. Tchuř), Križan - Mucha, Ficek (60. Lička), Lukeš (46. Metelka), Mičola (60. Tomašák) - Markovič (60. Střihavka), Svěrkoš (32. Přecechtěl).

Reklama

Související témata: