Hlavní obsah

Hapala těší zarputilost mužstva

MLADÁ BOLESLAV

Byla to bída v minulé sezóně. Zlý herní projev a k tomu dost kolísavé výsledky. Nic, co by se šéfům ambiciózní Mladé Boleslavi líbilo. Proto v létě přivedli nového trenéra. Pavel Hapal má zdejší prvoligový fotbal vrátit na české výsluní. „Jsem s nejvyššími ambicemi srozuměn,“ nedělá si těžkou hlavu z nelehkého úkolu středočeských šéfů.

Článek

Přípravná utkání zatím naznačují, že se vydal správnou cestou. První zápasy pod jeho vedením Středočeši prohráli s Libercem. Pak ale remizovali s Trenčínem a postupně porazili Most, Brno a Slavii. Naposledy remizovali s Bohemians 1905. Přitom mají skvělé skóre 11:3. „V ofenzivě máme sílu,“ těší Hapala. „Třeba se Slavií při turnaji v Čelákovicích jsme dopředu hráli velmi slušně a dostali jsme se do řady šancí,“ promítá si nový trenér Mladé Boleslavi finálový zápas tradičního turnaje.

Velkým přínosem mají být dvě velké letní posily Sylvestre a Papadopulos. „Ten první umí šance připravit, druhý je zase dotáhne vyloženě do koncovky. A velmi příjemně jsem byl překvapen z výkonu hráčů, kteří v minulé sezóně nedostávali tolik šancí, ale svojí hrou i zakončením mohou být velice platní,“ lebedí si Hapal nad konkurencí v ofenzivě.

Hra jeho týmu však má stále k dokonalosti daleko. „Nelze nevidět, že i soupeři měli dost příležitostí a naše defenziva nefungovala dosud nejlépe,“ říká Hapal. Jeho tým má ještě dost času, aby do prvního ligového zápasu se Spartou Praha neduhy odstranil.

Klíčem dobrý start

Ať už doma nebo při rakouském soustředění v Bad Gleichenbergu. „Maximálně se soustředíme na dobrý start. Chceme atakovat pohárové příčky, proto klademe na začátek takový důraz. Máme dostatečně kvalitní kádr, abychom místo v pohárové Evropě vybojovali,“ nepochybuje Hapal.

Co ho k tak optimistickým předpovědím vede? „Odhodlání a soustředěnost, s níž mužstvo přistupuje k tréninku. V některých týmech jsou hráči, kteří jsou si příliš jistí pozicí a nemají potřebnou zarputilost. V Boleslavi to tak není. Zřejmě i proto, že všichni chtějí odčinit loňský nevydařený rok,“ vysvětluje mladý trenér.

Příliš velké změny v kádru, který pro ligu budou tvořit tři brankáři a dvacet hráčů do pole, už neplánuje. „Pokud k nim dojde, budou kosmetické,“ tvrdí Hapal, jenž by rád přivedl do týmu ještě jednoho brankáře. „Situace s Millerem není příliš jasná. Šeda s Kubáskem mají kvalitu, ale chybějí jim zkušenosti,“ vykládá Hapal v narážce na fakt, že dlouhodobá jednička v osobě Millera možná klub opustí. Následoval by tak Hodúra, Maška, Kopice, Riegela a Sedláčka, kteří odešlí v průběhu léta. Novými tvářemi jsou naopak Papadopulos, Sylvestre, Kubásek, Janíček, z ciziny se vrátili Pecka a Palát.

Reklama

Související témata: