Hlavní obsah

Nezmar: Snad budeme silnější než v minulé sezóně

Fotbalový útočník Slovanu Liberec Jan Nezmar se s týmem už pomalu připravuje na začátek nové sezóny. Hned v prvním utkání se severočeský celek utká s mistrovskou Slavií, brzy nato se střetne se svým soupeřem v předkole Poháru UEFA. „Los byl opravdu tvrdý, ale nemůžeme si vybírat,“ řekl pro deník Právo Nezmar.

Článek

Jak se vám zamlouvá letní příprava Slovanu Liberec?

Každá příprava je svým způsobem jiná, ale zároveň podobná v tom, že velký důraz je kladen na fyzickou část. Hlavně ze začátku léta jde především o kondici. Letos byly odlišnosti v tom, že jsme zahájili na horských kolech. Byla to velká dřina, současně i zpestření tréninkového programu.

Cítíte těžké nohy?

Trenéři přípravu prolínají i novými prvky, jako je běh s válci naplněnými vodou na zádech, aerobik a různé další novinky. Zvládnout všechny náročnosti vyžaduje velké úsilí, ale dá se to vydržet.

Co si slibujete od herního soustředění?

Jsme rádi, že jsme ukončili tu kondiční fázi přípravy a na řadu přichází už fotbalová stránka. Na ní se moc těšíme. O víkendu jsme vstřebávali únavu z předchozího týdne a teď nás čeká pobyt v krásném rakouském prostředí a čtyři zápasy s kvalitními soupeři. Věřím, že nám tohle soustředění pomůže naladit se na obtížný začátek sezóny.

Na ligový úvod hned hostíte obhájce titulu Slavii...

Los byl opravdu tvrdý, ale nemůžeme si vybírat. Už pomalu myslíme na první ligové střetnutí, které bude hodně důležité. A brzy nato vstoupíme i do předkola Poháru UEFA, takže srpen hodně napoví o našich ambicích do celé sezóny.

V kádru nenastaly velké změny. Jak to vnímáte?

Když všeobecně nedojde k zásadním přesunům, je to signál, že mužstvo má svou kvalitu. Myslím, že to platí i o Liberci. S tímto týmem se dá dobře pracovat.

V čem jsou největší přednosti stabilizace celku?

Je to příznivé zejména z hlediska sehranosti a klimatu v kabině. Hráči, kteří loni nedostávali tolik příležitostí, sbírají v přípravě další zkušenosti a jsou o ně bohatší. Snad bychom mohli být silnější než loni.

Co říkáte na boj o místa v útoku, kde může trenér vybírat až ze šesti forvardů?

Nejen v útočné řadě, ale i ve středové formaci se podařilo vytvořit naprosto vynikající konkurenci. Nevím sám, jak se nakonec vykrystalizuje základní sestava a jak to s ní dopadne. Možná, že je tady až přetlak hráčů, ale konkurence být musí, aby nás posouvala směrem dopředu.

Reklama

Související témata: