Hlavní obsah

Janů se těší na jedenáctou sezónu

PRAHA

Na svou jedenáctou fotbalovou sezónu v dresu Slovanu Liberec se chystá kapitán mužstva Tomáš Janů. Zatímco někteří jeho vrstevníci postupně odcházejí do zahraničí či úplně ze scény, zkušený bek prodloužil pod Ještědem smlouvu o další rok. A těší se na nové boje nejen v lize, ale i na mezinárodním kolbišti.

Článek

„Než jít někam do druhé rakouské ligy, to je pro mě větším lákadlem hrát za přední český celek, jakým je Liberec. V cizině bych si asi přišel na lepší peníze, ale na severu Čech jsem spokojený. Proto jsem tady vydržel tak dlouho,“ poznamenal fotbalista s 222 prvoligovými starty za Slovan.

V minulém ligovém ročníku nastoupil k 17 zápasům. „Trochu mě limitovala zranění, ale to v mém věku není nic neobvyklého. Kvůli bolesti ve svalovém úponu jsem teď vynechal i přípravné střetnutí s dánským Aalborgem, naštěstí to ale není nic vážného. Aspoň jsem si odpočinul, abych byl připravený na herní soustředění v Rakousku,“ líčil Janů, jenž v září oslaví 35. narozeniny.

V Liberci zažil během posledních šesti let dva tituly. Ze spoluhráčů se takovou bilancí může pochlubit už jen Papoušek. „Byla to krásná období. Ambice ve Slovanu jsou ale každým rokem stejné. Tedy hrát o evropské poháry, což je podmíněno předním umístěním v lize či prvenstvím v Poháru ČMFS. Letos se chceme dostat z předkola do hlavní fáze Poháru UEFA. Za cíl jsme si stanovili postup do základní skupiny, i když zatím neznáme ani protivníka pro první duely,“ připomíná obránce.

Na levém okraji obrany mu přibyla konkurence v podobě Chorvata Vulina. „Čeká nás dlouhá sezóna a širší kádr je potřeba. Určitě to nejde odehrát v jedenácti lidech. Vulin se jeví dobře, uvidíme, jak mu to půjde v dalších střetnutích. Záleží na každém z nás, abychom přesvědčili trenéra o svém místě v sestavě,“ uzavírá liberecký kapitán.

Reklama

Související témata: