Hlavní obsah

Jihočechy opouštějí klíčoví hráči

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nový trenér SK Dynamo České Budějovice Jan Kmoch se v přípravě potýká se slabou ofenzívou týmu. Vedení klubu pustilo zkušeného záložníka Martina Vozábala na Žižkov i Jaromíra Plocka do rakouské nižší soutěže. Na první pohled mužstvo oslabuje.

Foto: AC Sparta Praha

Trenér Českých Budějovic Jan Kmoch

Článek

Právě útok se nedokázal prosadit ani na Perleťovém poháru v Žirovnici, který Dynamo sice po 21 letech vyhrálo, ale nedalo Znojmu a Kladnu ani jednu branku ze hry.

„U útočníků mi scházel moment překvapení a schopnost prosadit se jeden na jednoho,“ konstatoval Kmoch.

Jihočeši ve středu vyrazili na soustředění do rakouského Uttendorfu, kde sehrají dva přípravné zápasy s atraktivními soupeři. Ve čtvrtek se utkají s druholigovým FSV Frankfurt a v sobotu je čeká duel s Fenerbahce Istanbul.

Kmoch: Příležitost budou dostávat hlavně mladí

„Na soustředění v Rakousku si už udělám jasný obrázek o tom, jak bude vypadat základní kádr. Je pravda, že Vozábal se svojí zkušeností je prakticky nenahraditelný, ale přišly posily a někteří hráči jsou tu na zkoušku. Příležitost budou dostávat hlavně mladí, o kterých není ještě rozhodnuto,“ vysvětlil Právu Kmoch.

V týmu, který se musel v minulé sezóně po skvělém podzimu a odchodu tvůrce hry Černého strachovat o udržení, zůstali ze stabilního kádru už pouze obránci Hunal s Horejšem, záložník Hílek a útočník Svátek.

V Rakousku má nový kouč, jenž po sezóně vystřídal Františka Straku, celkem 23 hráčů včetně nových útočníků Sedláčka z Boleslavi, Zajace, jenž je na testech z Vyšehradu, a záložníků Riegla z Boleslavi, Benáta z Teplic a Hudsona z Liberce.

„Zatím nechci hodnotit, jak se tito hráči v přípravě ukázali. Pro nás je důležité, že máme v každé řadě zkušené fotbalisty, jakými jsou Hunal nebo Horejš, a k těm budeme přidávat mladé nadějné hráče. Podstatné je také to, že vedení klubu stále jedná o posilách,“ dodal Kmoch.

Reklama

Související témata: