Hlavní obsah

Zbožínek: Věřím, že na Jablonec budu fit

ZLÍN

Zlínskému stoperovi Ivu Zbožínkovi se v týmu Tescomy Zlín uplynulý ročník ligové sezóny vydařil. I proto se rozhodl hájit barvy stejného týmu i v nadcházejícím ročníku. Letní přestávku mu sice narušil natržený sval, Zbožínek ale doufá, že na úvodní zápas nového ročníku ligy bude již v pořádku a bude moci nastoupit v základní sestavě.

Článek

Máte za sebou velice úspěšnou sezónu, v níž jste z postu stopera vstřelil pět ligových gólů. Projevilo se to na nabídkách z jiných klubů?

Určitý zájem o mě mělo Brno. Jakmile jsem ale prodloužil ve Zlíně smlouvu, k dalším jednáním už nedošlo. Ještě rok bych měl tudíž oblékat dres Tescomy.

Proč jste zůstal ve Zlíně?

Inspirovala mě právě vydařená minulá sezóna, v níž to šlo mužstvu i mně. Po loňském osmém místě se teď pokusíme zabydlet v horní polovině tabulky natrvalo. Ve Zlíně je skvělá parta a v létě navíc přišel zkušený trenér Mazura. Netajím, že tu jsem spokojený.

Letní přípravu vám ale narušilo zranění…

Na prvním tréninku jsem pocítil bolest ve stehně a vyšetření prokázalo natržený sval. Lékaři mi naordinovali týdenní klid.

Jak léčení probíhá?

Nejprve jsem mohl jen posilovat. Pak jsem začal běhat a tréninkové dávky jsem zvyšoval. Až na nedávném soustředění v Luhačovicích jsem mohl začít rehabilitovat. Teď už se cítím dobře.

Stihnete tedy úvodní zápas 2. srpna s Jabloncem?

Pevně věřím, že na Jablonec budu stoprocentně fit a nastoupím v základní sestavě. Moc by mě mrzelo, kdybych při premiéře před našimi fandy chyběl.

Zkusíte naskočit do přípravných zápasů už tento týden v rámci soustředění v rakouském Kaprunu?

Hrozně rád bych si aspoň část některého utkání zahrál. Vždyť v Kaprunu narazíme i na soupeře z Anglie či Skotska. Ještě nikdy jsem proti mužstvu z britských ostrovů nehrál. Zejména se skotským Motherwellem, jenž bude hrát Pohár UEFA, je to lákavé.

Co si slibujete od sezóny?

Moc bych si přál, aby nám stejně jako před rokem vyšly herně i výsledkově první zápasy a mužstvo si tak posílilo sebevědomí. Od toho, jak zvládneme začátek, se totiž většinou všechno odvíjí.

Reklama

Související témata: