Hlavní obsah

Teplice převezme po Radovi zřejmě trenér Plíšek

Fotbalisty Teplic by měl převzít Jiří Plíšek, který byl nedávno jmenován koučem klubové rezervy. Ve funkci vystřídá Petra Radu, jenž byl ve čtvrtek zvolen novým trenérem české reprezentace. O novém trenérovi pátého týmu minulého ročníku první ligy v nejbližší době rozhodne vedení Teplic.

Foto: AC Sparta Praha

Jiří Plíšek

Článek

"Za trenéra navrhnu Jiřího Plíška, ale za další členy představenstva mluvit nemohu. Dnes večer či zítra by se mělo definitivně rozhodnout," řekl šéf teplického klubu František Hrdlička s tím, že navrhne pro Plíška roční smlouvu s následnou opcí.

Plíšek má zatím s trénováním v nejvyšší české soutěži minimální zkušenosti. Předloni vedl v třinácti zápasech 1. FC Slovácko a vyhrál pouze jednou, desetkrát odešel poražen. V listopadu 2006 pak nastoupil do Sparty jako šéf skautingu a funkci sportovního manažera na Letné vykonával do letošního jara.

Sedmatřicetiletý kouč na sebe nejvíce upozornil při angažmá v Željezničaru Sarajevo, s kterým vedl bosenskou ligu a dokonce si zahrál Pohár UEFA. Působil u tří mládežnických reprezentací a v roce 2002 byl vyhlášen nejlepším mládežnickým trenérem roku v České republice. Pracoval rovněž v druholigovém Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata: