Hlavní obsah

Brno prohrálo v přípravě s Levski Sofia, Zlín porazil nováčka rumunské ligy

LINDABRUNN/KAPRUN

Fotbalisté Brna prohráli v závěrečném utkání na svém soustředění v Rakousku s týmem Levski Sofia 0:1. Jedinou branku inkasovali Brňané po hodině hry, kdy druhý tým uplynulého ročníku bulharské ligy využil zaváhání obránců. Tescoma Zlín porazila v druhém přípravném utkání v rámci herního soustředění v Rakousku nováčka rumunské ligy FK Bukurešť 3:1.

Článek

Za stálého deště se většinou hrálo ve středu hřiště, do střeleckých šancí se oba týmy dostávaly pouze sporadicky. "Utkání bylo vyrovnané a bojovné. Gól jsme inkasovali po zbytečné chybě. Citelně nám chyběli Polách, Mareček, Kalivoda a Večeřa. Po zranění teprve začíná s herní přípravou Besta," uvedl trenér Brňanů Petr Uličný.

Nyní čeká fotbalisty Brna další tréninková příprava, příští utkání sehrají až v sobotu 26. července s Fulnekem.

1. FC Brno - Levski Sofia 0:1 (0:0)
Sestava Brna: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Dvorník, Čoupek - Baláž, Střeštík, Živný, Okleštěk (46. Šural) - Besta, Došek (60. Urban). Trenér: Uličný.

Zlín porazil nováčka rumunské ligy

Branky Zlína vstřelili Musil, Bačík a Čelůstka. V sestavě se už objevil i středopolař Tomáš Kóňa ze Sparty a poprvé v letní přípravě nastoupil po doléčení zranění obránce Ivo Zbožínek.

Ve vyrovnané úvodní půli se se střelecky prosadili fotbalisté Bukurešti, po změně stran ale Zlín otočil výsledek. "Soupeř nestačil po změně stran především po fyzické stránce. Podali jsme kvalitní výkon. Každé vítězství se zahraničním protivníkem se počítá, ale stále se jedná pouze o přípravu a žádný výsledek nepřeceňujeme ani nepodceňujeme," uvedl na internetových stránkách zlínského klubu ředitel Ladislav Minář.

Na závěr herního soustředění v Kaprunu se fotbalisté Tescomy střetnou v sobotu od 17 hodin se skotským celkem FC Motherwell, který je účastníkem Poháru UEFA.

Tescoma Zlín - FK Bukurešť 3:1 (0:1)
Branky Zlína: 56. Musil, 65. Bačík, 77. Čelůstka.
Sestava Zlína: Kořínek - Pazdera, Zbožínek (46. Malý), Elšík (46. Čelůstka), Konečník - Musil (80. Malár), Vrtělka, Kóňa (46. McQuilkin), Baranyai - Bača (46. Bačík), Žůrek. Trenér: Mazura.

Jablonec prohrál s Chotěbuzí jasně 0:3

V prvním přípravném zápase na soustředění v Německu podlehli fotbalisté Jablonce ve Finsterwalde bundesligovému celku Energie Chotěbuz 0:3.

"Zápas nám ukázal, že i průměrný německý tým celek z české ligy převyšuje. Soupeř byl jasně lepší, měl navrch v pohybu, důrazu v osobních soubojích a zápas měl celých devadesát minut pod kontrolou. Ukázalo se, že na herním pojetí musíme ještě zapracovat, ale do začátku ligy máme ještě čas," řekl jablonecký kouč František Komňacký.

Další souboj sehraje Jablonec v sobotu 19. července s FC Saská Kamenice.

FK Jablonec - Energie Chotěbuz 0:3 (0:1)
Sestava Jablonce: Špit - Stožický (46. Zábojník), Homola (70. Radhaus), Huber (46. Eliáš), Hamouz (46. Krejčí) - Michálek, Pavlík (70. Šisler), Klapka (46. Zofčák), Loučka (46. Mešanovič), Kocourek (46. Hloušek) - Hesek (80. Peškar).

Budějovice hrály s Frankfurtem 0:0

České Budějovice ve čtvrtek ve svém prvním zápase na rakouském soustředění uhrály bezbrankovou remízu s druholigovým německým Frankfurtem. Do zápasu zasáhli téměř všichni hráči, které trenér Jan Kmoch na soustředění vzal.

Po poločasu odehráli na levém kraji zálohy Vitali Trubila a Jan Kovařík, kteří jsou v klubu na testech z Mostu respektive ze Slavie. V útoku se pak představil slovenský útočník Patrik Zajac, který přišel z třetiligového Vyšehradu a v Českých Budějovicích podepsal smlouvu na tři roky.

České Budějovice - FSV Frankfurt 0:0
Sestava Č. Budějovic: 1. poločas: Kučera - Peroutka, Hunal, Horejš, Šmíd - Mezlík, Hílek, Benát, Kovařík - Svátek, Sedláček; 2. poločas: Křížek - Leština, Riegel, Žižka, Šmíd - Hudson, Skopalík, Mašát, Trubila - Stráský, Zajac (78. Dobal).

Olomouc v přípravě porazila CZ Bělehrad

Olomouc si v přípravě připsala cennou výhru 2:0 nad předním srbským celkem Crvenou Zvezdou Bělehrad, na jejíž lavičce sedí český trenér Zdeněk Zeman. Obě branky čtvrtečního zápasu v rakouském Bad Radkesburgu vstřelil Melinho.

Brazilský záložník se poprvé prosadil již v 7. minutě, kdy napálil odražený míč po Hubníkově akci. Svěřenci trenéra Zdeňka Psotky si nadále vytvářeli šance, které však neproměňovali.

V druhé půli byla hra vyrovnanější, ovšem pět minut před koncem přidala Olomouc pojistku. Povedenou Doležalovu hlavičku sice ještě brankář Bělehradu stačil vyrazit, ale na Melinhovu dorážku již nedosáhl.

"Soupeř byl velmi silný. Nám pomohla v prvním poločase hra po větru. Rychlá branka zvedla hráčům sebevědomí. Měli jsme díky tomu převahu. Druhý poločas byl již vyrovnaný. Soupeř prokázal svou super kvalitu. Šance byly na obou stranách. My svou výhru potvrdili v závěru utkání druhou brankou," zhodnotil utkání pro oficiální stránky klubu trenér Psotka.

Olomouc - CZ Bělehrad 2:0 (1:0)
Branky: 7. a 85. Melinho.
Sestava Olomouce: Drobisz - Hudec (53. Rossi), Škerle, Komárek (61. Šuškavčevič), Kazár (58. Jurkič) - Janotka (82. Kazár), Kaščák, Melinho, Onofrej - Hubník, Ordoš (58. Doležal). Trenér: Psotka.

Plzeňští prohráli s Birminghamem 1:3

Ve svém posledním utkání na herním soustředění v rakouském Leongangu ve čtvrtek prohráli fotbalisté Viktorie Plzeň s druholigovým anglickým Birminghamem 1:3. Plzeňští dostali na hřišti v St. Johannu dva rychlé góly hned v úvodní čtvrthodině, v druhém poločase pak soupeř zvýšil na 3:0. Až deset minut před koncem zkorigoval výsledek z penalty Rezek.

Birmingham City - Viktoria Plzeň 3:1 (2:0)
Branky: 13. O´Conner, 15. McSheffrey z pen., 78. Naftí - 80. Rezek z pen.
Sestava Plzně: Poštulka - Limberský, Hochmeister, Halama, Smola - Rezek (81. Mlika), Horváth, Rada, Rodrigues (46. Trapp) - Petržela (63. Vrzal) - Tatanašvili (71. Varadi).

Baník v přípravě opět prohrál

Baníku Ostrava se na herním soustředění v Rakousku vůbec nedaří. Ve čtvrtek nestačili na řeckého vicemistra Panathinaikos Atény, s kterým prohráli 0:2. Šlo již o třetí prohru ze tří zápasů, Baník navíc v Rakousku ještě nedal ani branku.

Baník začal aktivně, ale po půlhodině hry udeřil soupeř. Vzápětí mohl srovnat Otepka, hlavou však trefil jen brankáře Panathinaikosu. I v druhé půli byla hra vyrovnaná, ale Baník své šance nevyužíval. Naopak řecký soupeř potvrdil své vedení, když Salpigidis přesprintoval obranu a prostřelil Vaška v ostravské brance.

Panathinaikos sice nastoupil ještě bez brazilského záložníka Gilberta Silvy, který do Řecka zamířil z londýnského Arsenalu, ovšem v jeho sestavě se objevilo hned sedm hráčů, kteří reprezentovali na nedávném mistrovství Evropy.

"Nastoupili jsme asi v nejsilnější sestavě, kterou tady máme k dispozici, a projevilo se to na kvalitě. Chtělo to víc sebevědomí v útočné fázi, abychom dosáhli lepšího výsledku, mysleli jsme asi kvůli věhlasu soupeře až příliš na obranu," zhodnotil utkání pro oficiální stránky klubu trenér Karel Večeřa.

"Výkon byl výrazně lepší než v minulých utkáních. Měl jsem obavy, jak bude hrát takhle složená obrana, ale zvládli jsme to velice slušně," dodal ostravský kouč.

Baník Ostrava - Panathinaikos Atény 0:2 (0:1)
Sestava Ostravy: Vašek - Ricka, Pavlík, Neuwirth, Tchuř - Rajtoral, Lička, Marek, Lukeš (46. Zeher), Otepka (79. Mičola) - Svěrkoš (46. Střihavka).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články