Hlavní obsah

Slávisté porazili na soustředění v Německu druholigový Ingolstadt

Fotbalisté pražské Slavie vyhráli na soustředění v Německu i druhý přípravný zápas. Druholigového nováčka FC Ingolstadt ve čtvrtek porazili 2:1, o vítězství českého mistra rozhodl dvě minuty před koncem chorvatský obránce Ronald Šiklič.

Článek

Slavia sice prohrávala od 15. minuty gólem ze standardní situace, po celý první poločas ale podle klubového webu zasypávala soupeřovu branku střelami. Jaroslav Černý navíc neproměnil penaltu, kterou poslal jen do tyče. Do břevna pálil Marek Jarolím, dvakrát se do velké šance dostal Zdeněk Šenkeřík.

Těsně před přestávkou vyrovnal Erich Brabec umístěnou hlavičkou. Dvě minuty před koncem se potom pravačkou z 20 metrů přesně k tyči trefil Šiklič.

"S nasazením našich hráčů i způsobem hry jsem spokojen, je škoda, že jsme svoji převahu nevyjádřili také lepší koncovkou. Při penaltě jsme porušili nepsané pravidlo, že nemá jít střílet faulovaný hráč, jinak se mi ale náš projev líbil. Mrzí mě, že jsme inkasovali, takové situace bychom měli řešit lépe," uvedl trenér Karel Jarolím.

FC Ingolstadt - Slavia Praha 1:2 (1:1)
Branky: 15. Metzelder - 45. Brabec, 88. Šiklič.
Sestava Slavie - 1. poločas: Vaniak - Suchý, Brabec, Latka, Jablonský - Gebre Selassie, Tavares, Jarolím, Černý - Šenkeřík, Švento.
2. poločas: Vaniak - Krajčík, Latka, Brabec, Hubáček - Gebre Selassie (71. Cissé), Tavares (64. Volešák), Belaid, Černý (64. Šiklič) - Ivana, Toleski.

Reklama

Související témata: