Hlavní obsah

Procházka: Z boje o záchranu strach nemám

V létě zamířil fotbalový obránce Jan Procházka z Mostu do Kladna, ve kterém tak bude pokračovat v Gambrinus lize. Setrvání v nejvyšší soutěži upřednostnil Procházka před nabídkou ambiciózního Sokolova. „Alespoň snad změřím síly s bratrem Tomášem, který je na Žižkově, ale v minulém roce jsme se na hřišti nepotkali,“ řekl bek v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

V průběhu léta jste přestoupil z Mostu do Kladna. Proč jste zvolil středočeský klub?

Most z první ligy spadnul. Měl jsem nabídku ze Sokolova, který je sice velmi ambiciózní, ale když se ozvalo Kladno, byl jsem rozhodnutý hned. Upřednostnil jsem setrvání v lize. Kladno možná není ekonomicky silné jako Sokolov, ale liga je prostě liga. Alespoň snad změřím síly s bratrem Tomášem, který je na Žižkově, ale v minulém roce jsme se na hřišti nepotkali.

Nemáte strach, že stejně jako Most se i Kladno pere každoročně o záchranu?

Strach nemám. Kdybych si chtěl dělat alibi, zvolil bych působení třeba v druholigovém klubu, kde by o nic nešlo.

Hrál při přestupu velkou roli fakt, že jste odchovanec Kladna?

Rozhodně. Odešel jsem v lednu před osmi a půl lety do ještě druholigového Mostu, ale vlastně jsem se nikdy neodstěhoval. Kladno hrálo tenkrát divizi. Z tehdejšího kádru tady je dnes pouze Pavel Bartoš, který stejně jako já odešel a vrátil se až v minulé sezóně.

Vracíte se po nejhorší sezóně, kterou jste v kariéře prožil?

Určitě. Loni v záři jsem se zranil. Fit jsem byl až v březnu. Jaro skončilo sestupem. Byla to hodně nepovedená sezóna. Celkem jsem odehrál jen jedenáct zápasů.

Je nynější kádr Kladna lepší než ten, který měl Most?

Rozhodně potřebujeme tým doplnit. Naše hra nebude o jednotlivcích, ale o práci celého týmu. Já věřím, že se nebudeme muset strachovat a nebudeme bojovat jen o holý ligový život.

Připouštíte si, že jste největší letní posilou Středočechů? Už jste hovořil s kladenským trenérem Hřídelem o své úloze v týmu?

Mám už něco za sebou, ale nic to neznamená. O své místo musím bojovat jako každý jiný. Trenér mě zatím zkoušel na všech místech obrany, tak uvidíme, kam mě nakonec zařadí.

Poslední přípravný zápas jste vynechal kvůli chirurgickému zákroku. Co vás trápí?

V pondělí při odpoledním tréninku se mi blokovalo koleno. Proto jsem šel v úterý na rentgen, který ukázal, že mám v kloubu úlomek chrupavky. Proto jsem byl ve středu na artroskopii, při níž mi lékaři koleno vyčistili. Po týdenním klidu se zapojím do přípravy. Start ligy stihnu.

Reklama

Související témata: