Hlavní obsah

Olomouc v přípravě porazila i Máčalův Bahrajn

PRAHA

Fotbalisté Sigmy Olomouc si na rakouském soustředění připsali další výhru. V sobotu díky brance Darka Šuškavčeviče z předposlední minuty porazili 3:2 reprezentanty Bahrajnu, které vede český trenér Milan Máčala.

Článek

Olomouc, která na rakouském soustředění porazila CZ Bělehrad a remizovala s Haladásem Szombathely, proti Bahrajnu dvakrát prohrávala, ovšem nejprve Doležal a po něm Pulkert vždy dokázali srovnat. Oba se pak podepsali i pod vítěznou trefu. V 89. minutě Pulkert posadil míč na hlavu Doležalovi a jeho střelu do tyče dorazil nový kapitán Šuškavčevič.

Trenér Zdeněk Psotka nebyl i přes výhru s výkonem svých svěřenců spokojený. "K utkání jsme nepřistoupili zodpovědně. Nebyli jsme na něj připraveni jako na utkání s Bělehradem. Ztráceli jsme spoustu míčů a připravovali tak soupeři šance," zhodnotil utkání pro oficiální stránky klubu. "Zápas se nám podařilo otočit až díky brejkům v druhé půli," dodal.

Příbram v přípravě znovu dostala čtyři branky 

Nováček fotbalové ligy 1. FK Příbram utrpěl v přípravě nečekaný debakl, s Hradcem Králové v sobotu prohrál jasně 0:4. Pro fotbalisty Příbrami to v přípravě byla již druhá prohra o čtyři branky. Na německém soustředění takto prohráli i s amatéry Bayernu Mnichov.

"Zápas ukázal, že jsme ještě v plné přípravě. Ve čtvrtek jsme se vrátili z Německa. Musíme se z toho dostat, dobře zregenerovat a hlavně zrychlit naši hru," uvedl příbramský trenér Massimo Morales.

Na únavu se však vymlouvat nechtěl. "Dnes nám chyběla i koncentrace a větší nasazení. Musím hráčům důrazně domluvit o tom, že v první lize musí podávat lepší výkony a jinak se prezentovat jako mužstvo," dodal.

Zlín porazil v přípravě v Kaprunu skotský Motherwell

Fotbalisté Tescomy Zlín porazili ve svém posledním utkání na soustředění v rakouském Kaprunu letošního účastníka Poháru UEFA skotský FC Motherwell 2:1. Branky Zlína v sobotu vstřelili Bačík a Vyskočil.

Zlín se začal prosazovat aktivnější hrou po změně stran, kdy vstřelil v rychlém sledu oba góly po chybách obrany třetího týmu loňského ročníku skotské ligy. Motherwell se sice snažil o zvrat, překonat pozorného brankáře Baránka se mu však podařilo až v závěru utkání.

Zlín tak v Rakousku vyhrál všechny tři zápasy. Další přípravné utkání má Tescoma na programu v sobotu 26. července se Slováckem B.

České Budějovice remizovaly s Fenerbahce Istanbul

Fotbalisté Fenerbahce Istanbul nedokázali porazit ani druhý český tým, s kterým se utkali v tomto týdnu v rámci rakouského soustředění. Po pražské Spartě, s kterou hráli bez branek, v sobotu uhráli remízu také s Českými Budějovicemi, tentokrát 1:1.

Budějovice proti slavnému klubu sehrály otevřenou partii s mnoha šancemi na obou stranách. Do vedení se dostal istanbulský celek vedený španělským trenérem Luisem Aragonésem, který dovedl Španělsko k výhře na mistrovství Evropy. A právě jeden z jeho svěřenců na červnovém šampionátu Daniel Güiza otevřel skóre. Nejlepší střelec uplynulého ročníku španělské ligy tak ukázal, že branky umí dávat i v tureckém dresu.

Jihočeši však dokázali ještě do poločasu srovnat, když se prosadil Tomáš Sedláček, který Budějovice posílil z Mladé Boleslavi. Druhá půle se dohrávala za silného deště, a i proto se již žádný z týmů brankově neprosadil.

Sigma Olomouc - Bahrajn 3:2 (1:2)
Branky Olomouce: 18. Doležal, 46. Pulkert, 89. Šuškavčevič.
Sestava Olomouce: Drobisz - Rossi (46. J. Hořava), Šuškavčevič, Škerle, Kazár (46. Pulkert) - Janotka, Kaščák (62. Komárek), Melinho (46. Nepožitek), Onofrej (46. T. Hořava) - Hubník (17. Doležal), Ordoš (46. Schulmeister). Trenér: Psotka.
1. FK Příbram - FC Hradec Králové 0:4 (0:2)
Branky: 6. a 29. Černý, 58. Vít, 77. Němeček. Rozhodčí: Kopiště - Suchánek, Vavřinek. Diváci: 100.
Sestava Příbrami - 1. poločas: Michalík - Huňa, Nohýnek, J. Štochl, Mišun - Klesa, Borek, Oguz, Tarczal, Pilík - Jirouš.
2. poločas: Michalík - Plašil, Müller, J. Štochl, Mišun (78. Pleško) - Huňa (66. Nechvátal), Costa - Oguz (78. Kalabiška), Tarczal (66. M. Štochl), Fantiš - De Oliveira.
Tescoma Zlín - FC Motherwell 2:1 (0:0)
Branky Zlína: 47. Bačík, 48. Vyskočil.
Sestava Zlína: Baránek - Čelůstka (46. Malý), Kroča, Zbožínek, Penner - Malár (46. Baranayi), Šmahaj, Kóňa, Vyskočil - Bača (46. Žůrek), Kroupa. Trenér: Mazura.
Dynamo České Budějovice - Fenerbahce Istanbul 1:1 (1:1)
Branky: 45. Sedláček - 9. Güiza.
Sestava Č. Budějovic: Kučera - Skopalík, Riegel, Horejš, Žižka - Kovařík, Hudson (58. Dobal), Hílek, Benát, Trubila (25. Sedláček) - Svátek (72. Peroutka).

Reklama

Související témata: