Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty vyběhnou na venkovním hřišti celí ve žlutém

PRAHA

Žlutá trička, žluté trenýrky a žluté stulpny. To budou mít na sobě fotbalisté pražské Sparty na soupeřových hřištích od nové sezóny. Společnost Nike, která pro letenský tým dresy vyrábí, naráží zvolenou barvou na pradávný palmový kruh, který byl znakem vítězství. „Můžou nám říkat, že jsme Brazilci, že jsme jako kanárci,“ neodpustil si připomínku obránce Sparty Michal Kadlec při úterní prezentaci dresů na letenském stadiónu.

Foto: www.nikefootball.com

Fotbalisté Sparty v nových venkovních dresech, jež mají výrazně žlutou barvu

Článek

Venkovní dresy Sparťanů mohou být celé ve žlutém, nebo v kombinaci s černými stulpnami a černými trenýrkami, přičemž žlutá barva vychází ze základní sparťanské trikolory. „Dresy byly vybrány po diskuzi, které se zúčastnili i samotní hráči,“ řekl novinářům tiskový mluvčí klubu Jakub Otava.

„Na Spartu jsme přinesli spousty barevných kombinací, jak by mohly nové dresy vypadat. Lidé, kteří o tom v klubu rozhodovali, se jasně shodli na žluté,“ doplnil Otavu Robert Ischara, Product Line manažer Nike, jenž dresy navrhoval.

Design domácích dresů se drží klasické rudé barvy. Narozdíl od nich jsou venkovní žluté dresy upnutější. „Ještě jsem v nich nehrál, ale upnutější dresy mi jsou příjemnější, nejsem moc rád, když na mě dres vlaje. Navíc to možná znemožní soupeři, aby nás často za dres tahal,“ domnívá se levý sparťanský bek Kadlec.

Bergerovy sympatie zůstavají u klasické rudé

Další novinkou bude u letenského týmu fotbalový míč Nike T 90 Omni, s nímž sparťané odehrají všechna domácí utkání. Vedle Kadlece byl na stadiónu Sparty další akvizicí Patrik Berger, jenž byl oděn do domácího rudého dresu, u kterého k velkým změnám nedošlo. „Víc se mi asi líbí dresy domácí. Co se týče venkovních, raději než v kombinaci s černou, bych je nechal celé ve žlutém,“ prozradila letní posila Berger.

V nových domácích dresech se hráči sparťanským fanouškům představí ve středu v generálce na ligu proti francouzskému celku Stade Rennes. Ve venkovním žlutém provedení dresů se letenští fotbalisté představí poprvé v předkole Ligy mistrů proti jednomu z dvojice FK Aktobe - Šerif Tiraspol.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň