Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic při Plíškově premiéře zdolali Sokolov

Úspěšnou premiéru v roli kouče fotbalistů Teplic ve středu zažil trenér Jiří Plíšek. Jeho svěřenci zdolali druholigový Sokolov 3:0 díky výbornému výkonu útočníků Juna s Mahmutovičem, kteří obstarali všechny branky. Plíšek dal na celých 60 minut důvěru základní sestavě, na kterou bude patrně sázet i v lize. Žádné větší změny proti svému předchůdci Petru Radovi neudělal.

Článek

Utkání v Blšanech bylo poměrně dlouho vyrovnané, důrazný presink Sokolova dělal prvoligovému týmu velké problémy. Jenže ve 34. minutě utekl bosenský útočník Mahmutovič, zachoval klid a pasem vyzval ke snadnému skórování Juna.

Za další tři minuty už Mahmutovič v dalším brejku zvolil samostatné řešení, krásnou kličkou obešel i brankáře Bertelmanna a zvýšil. Krátce před poločasem se opět trefil i Jun.

Po poločase začal Plíšek posílat do hry v pravidelných intervalech náhradníky a hra ztratila na tempu. Přesto jeho tým bez větších problémů vývoj hry kontroloval až do konce.

"První poločas byl slušný, povedlo se nám vytěžit i z dobré útočné produktivity. Po střídáních už byla naše hra dost neurovnaná, ale cením si toho, že jsme udrželi čisté konto," řekl ČTK Plíšek.

Bohemians Praha remizovali 1:1 s fotbalisty Íránu

Fotbalisté Bohemians Praha v předposledním přípravném utkání před startem sezóny remizovali s reprezentací Íránu 1:1. Na strahovském stadionu Evžena Rošického se nováček nejvyšší soutěže ujali v prvním poločase vedení gólem Nigerijce Ibeho, brzy po změně strany však vyrovnal Rezaeí.

Trojnásobný účastník mistrovství světa Írán, který startoval i na posledním šampionátu před dvěma roky v Německu, nastoupil pod trenérskou taktovkou bývalého útočníka Bayernu Mnichov Aliho Daeího. V prvním poločase toho však jeho svěřenci mnoho neukázali. Pražané nastoupili bez řady zraněných hráčů, zato se zbrusu novou posilou na stoperském postu Michalem Kropíkem, jenž přišel na hostování z Viktorie Žižkov.

Přesně v polovině úvodní části hry po centru Zoubka trefil Diarra z Pobřeží slonoviny zblízka hlavou jen íránského gólmana Sadeghího. O deset minut později to už ale Ibemu vyšlo podle představ.

Sedm minut po pauze Íránci vyrovnali. Po kolmém pasu si naběhl za obranu domácích Rezaeí a neměl problémy překonat gólmana Wintera. Ve zbývající části zápasu měli ke vstřeleni rozhodující branky blíž hosté, Winter se ale několikrát vyznamenal a uchoval svému týmu dosavadní neporazitelnost v letní přípravě.

V samém závěru se dostali ke slovu svěřenci trenéra Luboše Urbana, Zoubek ale trefil jen tyč.

Teplice - Baník Sokolov 3:0 (3:0)
Branky: 34. a 43. Jun, 37. Mahmutovič.
Sestava Teplic: Belic (46. Slavík) - Vidlička (85. Pimpara), Lukáš (80. Hanzlík), Klein, Rosa - Verbíř (70. Štohanzl), Ljevakovič (70. Martykán), Doležal (60. Sabou), Gašparík (60. Mareš) - Jun (60. Vondrášek), Mahmutovič (60. Smejkal). Trenér: Plíšek.
Bohemians Praha - Írán 1:1 (1:0)
Branky: 32. Ibe - Rezaeí. Rozhodčí: Ochotnický. ŽK: Fenyk - Širí, Ahmadí, Nosratí. Diváci: 200.
Sestava Bohemians Praha: Winter - Macháček, Turtenwald, Kropík, Grznár - Demeter (68. Semerák) - Zoubek, Fenyk, Galbavý, Diarra (79. Birhanzl) - Ibe (57. Biboko).

Reklama

Související témata: