Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty podlehli v generálce Rennes

Fotbalisté pražské Sparty prohráli ve středu v posledním přípravném utkání na Letné s francouzským Rennes 0:2. Svěřencům Vítězslava Lavičky tak nevyšla generálka před vstupem do sezóny, kterou zahájí za týden zápasem druhého předkola Ligy mistrů s Šerifem Tiraspol.

Článek

V základní sestavě Sparty se objevila hlavní letní posila Patrik Berger i další noví hráči Štěpán Kučera a Bony Wilfried. Kvůli zranění chyběli gólman Jaromír Blažek a záložník Karol Kisel. Největší hvězda Rennes Sylvain Wiltord, bývalý útočník Arsenalu a Lyonu, začal utkání na lavičce a zasáhl až do druhého poločasu.

Už po pár minutách zápasu se mohl mistr Evropy z roku 2000 a finalista předloňského světového šampionátu radovat z úvodní branky, kterou dali hosté z penalty. Faul Michala Kadlece potrestal Leroy, který vystřelil k opačné tyči, než šel gólman Kozáčik. Vzápětí na druhé straně posoudil sudí hru rukou ve vápně jednoho z fotbalistů Rennes jako neúmyslnou.

Úvodní šanci Sparty po přestávce měl Kušnír, který nahradil Kladrubského, ale míč mu odskočil. V 55. minutě po Bergrově přihrávce neuspěl Matušovič. Brzy nato se ocitl před Kozáčikem osamocený Moreira a sparťanského gólmana krásně přehodil lobem. Ve zbytku zápasu měla Sparta několik šancí, ale žádnou neproměnila.

Sparta Praha - Rennes 0:2 (0:1)
Branky: 9. Leroy z pen., 60. Moreira. Rozhodčí: Příhoda. ŽK: Řepka - Sow. Diváci: 3369.
Sestava Sparty: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Kladrubský (46. Kušnír), Hušek, Berger (71. Vacek), Matušovič - Wilfried (64. Holenda), Slepička (80. Došek).

Reklama

Související témata: