Hlavní obsah

Slávistický kouč Jarolím: Před ligou máme na čem pracovat!

Výhra nad fotbalisty druholigového Hradce Králové zrozená doslova v posledních vteřinách středečního duelu ho samozřejmě potěšila, k výkonu svých svěřenců v předposlední přípravě před ligou však měl slávistický trenér Karel Jarolím výhrady. „Nebylo to opravdu podle mých představ, ukázalo se, že máme na čem pracovat,“ glosoval pro Sport.cz vystoupení svého týmu v Edenu.

Článek

Na generálku před startem podzimu je výhra 3:2 nad druholigovým soupeřem skutečně divokým výsledkem…

Šlo sice jen o přípravu, ale pravdou je, že obranná činnost nebyla podle našich představ a i v útoku chybělo hlavně ve finální fázi mnohem více důrazu. V defenzívě musíme reagovat mnohem rychleji, v ofenzívě je nutné ke slušné spolupráci v křídelních prostorech přidat tvrdost a důraz před soupeřovou bránou.

Jenže času už moc není!

Hrajeme ještě poslední přípravné střetnutí s reprezentací Íránu, které bude určitě kvalitní generálkou na ligu. V něm by měla vykrystalizovat sestava pro nastávající podzim, o níž mám zatím z jasno tak osmdesáti, devadesáti procent.

V duelu s Hradcem Králové jste překvapil tím, že jste trochu experimentoval se sestavou a zkoušel některé hráče v nových rolích. Třeba Švento se objevil v útoku. Znamená to, že s ním máte jiné záměry než dosud?

Jen jsme ověřovali různé varianty, nic víc. Co třeba konkrétně od Šventa očekávat v záložní řadě, to víme, jak si ale povede v útoku, to jsme si chtěli vyzkoušet.

Nemáte obavu, aby se na výkonech vašeho mužstva v úvodu podzimu nepodepsalo nevydařené soustředění v Itálii a hlavně pak nedostatek zápasů s opravdu kvalitními soupeři?

To se doufám nestane. Teď už ale hlavně nemá žádný smysl řešit, co se událo, musíme se dívat dopředu, i když všelijakých vedlejších vlivů se sešlo naráz víc.

Třeba?

Třeba středeční stěhování ze Strahova do Edenu. Ani to hráčům na koncentraci nepřidá, protože na Strahov už byli navyklí a teď se ocitají v novém prostředí.

Jenže ve svém, což bude přece ohromná výhoda.

To určitě, ale jistý čas na přivyknutí přece jen potřebovat budou.

Za slávistického zákulisí proskočily zprávy, že do konce týdne by se  měl k vašemu týmu připojit mladý útočník Litteri z milánského Interu. Jaké o něm máte reference?

Poprvé by se měl ukázat už ve čtvrtek a sám jsem na něho zvědav. Předcházejí ho dobré reference a na dévédéčku jsem viděl, že fotbalový potenciál v sobě určitě má. Je techniky výborně vybavený, umí podržet balón i zakončit, za juniorku Interu dal v uplynulé sezóně patnáct gólů. Hodně ovšem bude záležet, jak zapadne do mužstva a přivykne na život u nás, neboť to bude pro něho určitě něco úplně jiného, než v Itálii.

Reklama

Související témata: