Hlavní obsah

Kincl: Poprvé budu hrát v lize o záchranu

Po působení v Petrohradu, Rapidu Vídeň a druholigovém Schwandorfu se fotbalový útočník Marek Kincl vrací do Gambrinus ligy. Na účinkování v dresu Žižkova či Sparty naváže v týmu nováčka nejvyšší soutěže Bohemians Praha. "Byla to první konkrétní nabídka, a hlavně z Prahy, kde bydlím," vysvětluje Kincl v rozhovoru pro Právo, proč si vybral právě střížkovský klub.

Článek

Proč jste se rozhodl vrátit po pěti letech v zahraničí domů?

Nový trenér, který přišel v zimě, změnil metody. Vůbec s hráči nekomunikoval. Takový přístup nemám v pětatřiceti letech zapotřebí. Zdálo se, že starší hráče nechce, ale nic neřekl. Když to trvalo i čtrnáct dnů po začátku přípravy, rozhodl jsem se k návratu. Měl jsem přitom ještě rok smlouvu. Ale když jsem si k situaci v klubu přičetl fakt, že bych byl rok bez rodiny, protože syn základní školu v Rakousku ukončil a bude pokračovat v Česku, nebylo co řešit.

Proč jste se rozhodl pro Bohemians Praha?

Protože to byla první konkrétní nabídka, a hlavně z Prahy, kde bydlím.

Nezrazoval vás nikdo od návratu do Česka?

Ne. Já jsem rád, že budu znovu hrát naši ligu. Od doby, kdy jsem se zapojil do přípravy, mě potkaly jen pozitivní věci. Rozhodně ničeho nelituji.

Jste při všem, co máte za sebou, připraven na velká očekávání a přísné pohledy fandů?

Mám za sebou čtyři roky ve Spartě a tři roky ve vídeňském Rapidu, ale rozhodující jsou výkony na hřišti. Mám nějaké zkušenosti a těmi bych měl přispět. Ale náš tým nebude sázet na individuální výkony, nýbrž na kolektivní pojetí.

Jste připraven na skutečnost, že Bohemians budou zřejmě bojovat o záchranu?

Je to pro mě něco nového. O udržení v lize budu hrát poprvé. Většinou jsem bojoval o titul či o evropské poháry. Ale je to lepší, než hrát v mrtvém středu tabulky.

Bude velkou nevýhodou fakt, že domácí zápasy budete hrát na stadiónu Žižkova?

Lidi musíme přitáhnout výhrami a dobrým fotbalem. Já proti tomu stadiónu nemohu říct křivé slovo. V žižkovském dresu jsem odehrál nejlepší sezónu v životě.

Návštěvy asi nebudou velké. Nepřepadne vás nostalgie při vzpomínce na Rakousko?

Na fanoušky Rapidu nikdy nezapomenu. Vyprodaný stadión při každém ligovém zápase a čtyřicet tisíc diváků v Prátru při Lize mistrů, to byla fantazie. Ale teď jsem v Bohemians a těším se na první ligový zápas.

Reklama