Hlavní obsah

Sparťanští náhradníci porazili druholigové Bohemians 1905

Fotbalisté pražské Sparty porazili v posledním přípravném utkání před úvodním zápasem druhého předkola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol druholigové Bohemians 1905 3:2. Letenští, kteří nastoupili s náhradníky, rozhodli o své výhře dvěma rychlými brankami po hodině hry.

Článek

Sparťané měli kvůli zrušenému duelu s rumunským týmem Galati během soustředení v Rakousku původně v plánu druhý zápas proti týmu Rennes, s nímž prohráli ve středu na Letné 0:2. Francouzský klub však pro nedostatek zdravých hráčů čtvrteční zápas zrušil, a tak se Letenští narychlo dohodli s druholigovými Bohemians.

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička postavil náhradníky, kteří nenastoupili ve středečním utkání. Po nerozhodném poločase se nejprve trefil Došek a za pár minut zvýšil Kulič. Chvíli předtím se dostal v novém dresu poprvé na hřiště šestnáctiletý talent Václav Kadlec, jenž přišel na Letnou právě z Dolíčku. Za Bohemians snížil na konečných 2:3 Moravec.

Úvodní zápas druhého předkola Ligy mistrů na půdě moldavského soupeře čeká Spartu ve středu 30. července.

Sparta Praha - Bohemians 1905 3:2 (1:1)
Branky: 32. Kolář, 62. Došek, 67. Kulič - 40. Karal, 82. Moravec
Sestava Sparty: Grigar - Kušnír (45. Kladrubský), Had, Kúdela, Krob - Kolář, Vacek, Pečnik, Jeslínek - Holenda (45. Kulič), Došek (63. V. Kadlec).

Reklama

Související témata: