Hlavní obsah

Fotbalisté Boleslavi mají odvážný plán, chtějí vyhrát ligu i pohár

Jan CíchaSport.cz

Fotbalový klub v Mladé Boleslavi se pilně připravuje na nadcházející ročník, do kterého vstoupí s velkými ambicemi. Klub udržel osu týmu a kvalitně posílil. „Chceme skončit na takovém místě, abychom měli zajištěnou účast v pohárové Evropě,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci generální ředitel klubu Jaromír Šeterle.

Článek

Ve městě automobilů panuje optimistická nálada. Klub opustili hráči, kteří se neuplatnili, nebo u nichž nepanovala spokojenost s výkonností. „Za pozitivní považujeme to, že jsme udrželi hráče, kteří tvořili osu týmu. Ať už se jedná o gólmana Millera či Honzu Rajnocha,“ řekl novinářům Šeterle.

Dalším důvodem ke spokojenosti v Mladé Boleslavi jsou příchody. Klub posílili Michal Papadopoulos z bundesligového Leverkusenu, Luboš Pecka z německých Cách, či Ludovic Sylvestere z pražské Sparty. „Přišli hráči, o které jsme měli dlouhodobější zájem,“ poznamenal funkcionář a vyloučil případný odchod hráče základní sestavy do českého nebo zahraničního klubu.

Stannera nahradil Hapal

Další novinkou před nadcházejícím ligovým ročníkem je trenér. Mužstvo povede Pavel Hapal, který ve funkci nahradil Karla Stannera. Ten však zůstává v mužstvu coby asistent. „O panu Hapalovi jsme uvažovali už před rokem a nyní jsme jeho angažování uskutečnili,“ řekl na adresu kouče Šeterle, který se netají vysokými cíly. „Chceme skončit na takovém místě, abychom měli zajištěnou účast v pohárové Evropě,“ nastínil ambice.

Nový kouč Pavel Hapal v Mladé Boleslavi zahájí své první angažmá v domácí soutěži od začátku ligového ročníku. Předtím vždy naskočil do rozjetého vlaku, ať už to bylo v Opavě, kde udržel ligovou příslušnost, či ve Zlíně, kde dokráčel až do finále Poháru ČMFS. „Teď jdu jako trenér od prvního kola. Jestli to je pro Boleslav správná volba, ukáže až budoucnost,“ řekl Hapal.

Kouč je s přípravou spokojen

Mužstvo během přípravy absolvovalo dvě soustředění - kondiční ve Špindlerově Mlýně a herní v Rakousku. „S přípravou jsem spokojen. Vydařil se nám hlavně turnaj v Čelákovicích,“ zhodnotil herní vystoupení, na kterém Boleslav porazila ligové konkurenty Slavii a Brno.

Hapal je spokojen i s realizačním týmem a mužstvem. „Tvoří se nám tu skupina lidí, kteří jsou hladoví po úspěchu. Já věřím, že to potvrdíme v ligové soutěži,“ doufá kouč, který má vysoké ambice. „Můj cíl je pokusit se vyhrát pohár a Gambrinus ligu. Vše se ale bude rozhodovat až na hřišti. Chtěl bych získat všechny body a určitě se o to budeme chtít porvat,“ burcuje své svěřence.

V Boleslavi zůstal Rajnoch

Mužstvo udrželo svého kapitána Jana Rajnocha, v loňské sezóně nejlepšího střelce týmu s jedenácti brankami. „Zůstávám v kádru. Přišel nový kouč, který má moderní metody tréninku. V Boleslavi se tvoří tým, ze kterého bych nerad utíkal. V lize je to hlavně o psychice a na začátku také o štěstí. Doufám, že budeme úspěšní,“ přeje si Rajnoch.

Jednou z mnoha nových tváří v týmu Pavla Hapala je Michal Papadopoulos, který přišel z německého Leverkusenu. „Jsem útočník a čekají se ode mě góly. Podle toho budu hodnocen. Nebojím se toho a beru na sebe odpovědnost,“ řekl před novináři kanonýr.

Klub připravil pro své fanoušky několik novinek. Tou největší je zákaz kouření na všech tribunách. Dále pak v Mladé Boleslavi otevřeli rodinnou tribunu, kde bude možnost i baby sittingu. Diváci se mohou připravit i na nové dresy, ve kterých hráči vyběhnou na prvoligové trávníky. Jedna sada je bílomodrá, druhá pak růžovočerná.

Reklama

Související témata: