Hlavní obsah

Šmicer začíná s tréninkem, sezónu chce ještě odehrát

PRAHA

Záložník pražské Slavie Vladimír Šmicer odložil dlahu, kterou chránil zraněnou achilovku, a pomalu se vrací k tréninku. Zprvu individuálně, do čtyř týdnů se chce ale zapojit do přípravy s týmem úřadujících mistrů ligy. „Budu muset dohnat kondici. Ale už to nebude pod takovým tlakem. V mých letech do toho mohu jít s čistou hlavou, když to půjde, budu rád,“ prohlásil pětatřicetiletý středopolař pro slávistický web.

Článek

„Dostal jsem od lékařů povolení trénovat, tak začnu na kole, pak budu běhat, když to půjde dobře, tak bych do čtyř týdnů mohl zkusit trénovat s týmem. Budu muset dohnat kondici. Ale už to nebude pod takovým tlakem. V mých letech do toho mohu jít s čistou hlavou, když to půjde, budu rád. Když achilovka zátěž nevydrží, budu muset kariéru ukončit,“ líčil Šmicer při předsezónním fotografování Slavie.

Na to, že by již kopačky neobul, nemyslí. „Když budu zdravý, tak bych rád sezónu ještě zkusil, slíbil jsem to Slavii. Po zisku titulu možná byl ideální moment pro to skončit a já bych si ušetřil některé ty nepříjemné věci, které se kolem toho vyrojily. Ale beru to v pohodě. Vím, že Slavia o mě zájem má, já mám také chuť to zkusit, to ostatní jsou jenom spekulace,“ dodal.

Šmicer po návratu ze zahraničí znovu oblékl červenobílý dres před minulou sezónou. Vinou řady zranění však odehrál v nejvyšší soutěži jen dvanáct utkání.

Reklama

Související témata: