Hlavní obsah

Litteri z Interu Milán se stal na rok fotbalistou Slavie

PRAHA

Dvacetiletý italský fotbalista Gianluca Litteri z Interu Milán se stal definitivně minimálně na rok hráčem Slavie Praha. Talentovaný útočník v pátek v podvečer přiletěl do Prahy a krátce poté podepsal s mistrovským celkem roční smlouvu o hostování.

Foto: SK Slavia Praha

Nová posila pražské Slavie - italský fotbalista Gianluca Litteri.

Článek

"Jednání byla rychlá a férová. Věříme, že Gianluca zvýší konkurenci v našem útoku a bude velice platným hráčem," uvedl na slávistickém webu ředitel klubu Petr Doležal. "Je technicky vybavený a umí dobře zakončit. Uvidíme, jak se vyrovná s přechodem do českého prostředí, ale věřím, že může být výraznou osobností naší ligy," doplnil trenér Karel Jarolím.

Litteri dosud hrál za juniorský tým Interu. Příchodem do Slavie se vydal ve stopách tuniského reprezentanta Tijaniho Belaida, který přišel do Jarolímova týmu na roční hostování ze slavného italského klubu loni. V mužstvu červenobílých se Belaid prosadil, Slavii pomohl i v premiérové účasti v Lize mistrů a nedávno do klubu definitivně přestoupil. Smlouvu má do roku 2012.

"S Tijanim jsme si několikrát telefonovali, o Slavii mi mnoho vyprávěl, samé pozitivní věci," nechal se slyšet Litteri. „Slavii nám kromě jiného doporučil trenér Zeman. Ujistil nás, že má vynikající tým a skvělého trenéra a že hraje na krásném moderním stadiónu," doplnil dvacetiletý fotbalista.

Reklama

Související témata: