Hlavní obsah

Plzeň utratila za posily přes 25 miliónů a míří vysoko

Více než 25 miliónů korun utratila Viktoria Plzeň za nové hráče před nadcházející fotbalovou sezónou, v níž hodlá mířit vysoko. Na soupisku během léta postupně přibylo osm posil, které do mužstva zapracoval nový trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Viktoria Plzeň/Jaromír Pech

Radost fotbalistů Plzně po gólu v utkání proti Brnu - ilustrační foto

Článek

"Letos jsme opravdu nešetřili. Teď by to chtělo potvrdit dobrými výsledky a výkony v lize, aby se nám nákupy vyplatily," řekl na dnešní tiskové konferenci generální manažer klubu Adolf Šádek.

Po devátém místě v minulém ročníku vedení neskrývá zvýšené ambice a Šádek připravil pro fanoušky zajímavou sázku. "Pokud tým skončí do třetího místa, bude po Plzni celý týden jezdit bezplatně tramvaj, ve které se bude zadarmo točit plzeňské pivo," prohlásil.

Do Plzně přišla pětice ze Sparty

Hned pět hráčů přestoupilo do Plzně ze Sparty. Největší posilou by měl být někdejší reprezentant Pavel Horváth, na západ Čech se z Letné vrátil bývalý kapitán Viktorie David Limberský, na post gólmanské jedničky byl angažován zkušený Tomáš Poštulka, v přestup se změnilo hostování záložníka Milana Petržely a útok posílil průbojný Jan Rezek.

Konkurenci v ofenzivě by dále měli zvýšit druhý nejlepší střelec loňského ročníku gruzínské ligy Dimitrij Tatanašvili a Jiří Mlika z druholigového Sokolova. Na post defenzivního záložníka přišel Radek Hochmeister z Liberce, kterého si vyhlédl kouč Šilhavý při jejich loňském společném působení v Kladně.

Pohyb v kádru nemusí být konečný

Kádr naopak opustila trojice Lukáš Krbeček, Martin Müller a Tomáš Borek mířící do Příbrami. Do Slovácka odešel Martin Psohlavec a nové angažmá si hledají Ferenc Róth s Lubošem Ilizim. Pohyb v kádru ale ještě nemusí být podle manažera Šádka u konce. "Přestupový termín neskončil, takže může dojít k dalším změnám v týmu. Nic konkrétního zatím prozrazovat nemohu. Při případném příchodu ale bude logicky následovat nějaký odchod," uvedl.

Plzeň vstoupí do první ligy v sobotu zápasem proti Viktorii Žižkov. V sobotní generálce Západočeši porazili kyperský tým ALKI Larnaka 2:1 a v neděli ještě hráči absolvovali v Obchodním centru Olympia charitativní utkání s týmem složeným ze zástupců plzeňského dětského domova Domino.

Reklama

Související témata: