Hlavní obsah

Šmicer smlouvu zatím podepsanou nemá, ale ve Slavii s ním počítají

Zdeněk PavlisSport.cz

Internacionál Vladimír Šmicer se do přípravy na nastávající podzim sice se zpožděním, ale přece jen vrhnul, smlouvu se Slavií na novou sezónu ale ještě stále podepsanou nemá. „Na společném obědě jsme situaci probrali a dohodli se, že bude záležet pouze na něm, zda chce ve Slavii pokračovat jako hráč, nebo jako funkcionář. Takže půjde o jeho rozhodnutí,“ prozradil generální ředitel Slavie Petr Doležal pro Sport.cz, jak se situace kolem Šmicra momentálně doopravdy má.

Článek

Jisté je jedno – Vladimír Šmicer po ročním účinkování ve Slavii novou smlouvu ještě nemá. Jisté je ovšem i to, že sám Šmicer by chtěl v hráčské kariéře dál pokračovat a za Slavii minimálně ještě rok nastupovat.

„Lékaři mně sundali dlahu chránící poraněnou achillovku a dali mně svolení, že postupně můžu s tréninkem začít. Počítám, že minimálně čtyři týdny budu dohánět kondici a pak zase začnu trénovat s ostatními,“ svěřoval se Vladimír Šmicer, který v uplynulé sezóně nastoupil vinou zranění v sešívaném dresu ve dvanácti zápasech.

Šmicer nemá žádné ultimátum

„Samozřejmě že mu přejeme, aby se vrátil. Už proto, že je to velká fotbalová osobnost,“ drží Šmicrovi palce i generální ředitel Slavie Petr Doležal. „I proto jsme na obědě, kterého jsme se za vedení Slavie zúčastnil já a kolega Rosen, samozřejmě trenér Karel Jarolím a Vladimír Šmicer, žádné termíny nestanovili a ultimáta nedávali. Když se dá do kupy a bude za Slavii chtít dál hrát, Slavia mu to samozřejmě umožní,“ dodal pro Sport.cz Doležal.

„Všechno záleží na jeho zdravotním stavu. Od něho se bude Šmicrův návrat odvíjet,“ souhlasil s Doležalem i trenér Karel Jarolím, jehož v průběhu červnového evropského šampionátu pořádně nadzvedlo, že Šmicer komentoval pro televizi Prima mistrovství Evropy, místo aby se léčil.

Šmicer ještě chce hrát

„Pochopitelně jsem mohl skončit po zisku mistrovského titulu, což byl možná ideální moment. Já ale ještě končit nechci. Když budu zdravý, chtěl bych ještě jednu sezónu ve Slavii zkusit,“ plánuje Vladimír Šmicer, o jehož služby se údajně začali zajímat vršovičtí sousedé z Bohemians. „Tak to je pro mě nóvum,“ smál se Šmicer.

Z další budoucnosti ve Slavii ale rozhodně nemusí mít obavy. „Na dalším Šmicrově působení jsme se dohodli. Buď hráčském, nebo funkcionářském. A smlouvu k tomu nepotřebujeme,“ potvrdil Petr Doležal pro Sport.cz, že v Edenu s pětatřicetiletým legionářem počítají.

Reklama

Související témata: