Hlavní obsah

Fotbalová liga se bude vysílat další dva roky v České televizi

Gambrinus liga bude i v dalších dvou letech k vidění výhradně na obrazovkách České televize. Zástupci veřejnoprávní televize a Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) v pondělí prodloužili dosavadní kontrakt o další dva roky, navíc obsahuje i dvouletou opci.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

DEFAULT TITLE

Článek

Ve smlouvě je nově zahrnuta skutečnost, že všechny zápasy nejvyšší soutěže bude možné sledovat přímo na internetu České televize. ČTK to v pondělí řekl místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek.

Dopoledne podepsala fotbalová generalita šestiletou smlouvu s generálním sponzorem ligy Gambrinusem a odpoledne předseda svazu Pavel Mokrý, místopředseda Vacek a ředitel marketingové společnosti STES Jan Kinda prodloužili smlouvu o televizních právech ze stejné soutěže.

"Smlouva byla předjednána již dříve, dnes jsme jí stvrdili podpisy. Za Českou televizi ji již dříve podepsal generální ředitel Jiří Janeček a dnes také šéfredaktor sportovní redakce Otakar Černý," uvedl Vacek.

Smlouva je podle Vacka ve stejných relacích jako ta, na jejímž základě se fotbal vysílal poslední dva roky. Z každého kola se budou vysílat dva přímé přenosy a také specializovaný magazín, novinkou jsou internetové přenosy. "I proto máme ve smlouvě dvouletou opci, aby bylo možné případně pružně reagovat na další moderní technologie," dodal funkcionář.

Reklama

Související témata: